Inte så lätt att veta vad som är rätt

Läste om barnet som vill bli kallad hen men där en lärare inte velat använda hen som pronomen. Nu har DO gjort sitt utlåtande och begär ersättning till barnet. Intressant, tycker jag men inte alls lätt.

Diskriminering är ju upplevelsebaserad och gäller verkligen att hänga med sin samtid. Sådant om är accepterat i en tid är det inte i en annan. Och ibland är det regionala skillnader. Det är inte helt enkelt att veta hur man gör rätt. Eller rättare sagt, det är lätt att råka göra fel av misstag.

Min tanke är att man får ha dialogen levande, försöka reda ut så snart som möjligt. När något händer – att säga till artigt direkt, be om ursäkt, lösa och reda ut och även acceptera en ursäkt. Att inte låta det bli stor konflikt.

Men helt konfliktfritt lär det inte bli, särskilt inte när olika diskrimineringsgrunder ställs mot varandra. Det har jag funderat på under kvällen. Längre än så här kommer jag inte.

2 tankar på “Inte så lätt att veta vad som är rätt

  1. Dialogen är nog så viktig men ibland räcker den inte till. I det här fallet klargjorde läraren direkt att hon inte kunde tänka sig att använda ”hen” av olika anledningar utan kunde använda tillvalsnamnet vilket föräldrarna inte lät sig nöjas med. Hon motiverade sitt ställningstagande med att eleven i fråga inte uttryckt det själv och att hon inte ville använda hen som skulle kunna leda till en påverkad könskorrigering. Personligen hade jag inte haft svårt alls med att använda hen även om jag alltid tilltalar närvarande personer med namn. Dock skulle jag vilja ha det bekräftat från eleven själv.

    Personligen funderar jag på om det kan jämföras med barnmorskor som av religiösa skäl inte ville medverka vid abort och blev avskedade därför. Får nog fundera vidare dock för svaret har jag inte just nu. Helt lätt är det inte. Dock vet jag att eleverna som inte känner sig hemma i sitt kön finns och det är tufft för dem.

    • När det gäller barnmorska och abort tycker jag att det är en annan fråga. Dels tycker jag inte att det handlar om diskriminering utan att inte vilja utföra vissa arbetsuppgifter. Det tycker jag att man vet om när man tackar jag till ett jobb och skriver under ett kontrakt.

      Att inte använda hen tycker jag inte alls är lika självklart att det finns med i rollbeskrivningen. Visst ska man respektera andra människor men det kan ju tolkas på olika sätt. Det finns många exempel på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.