Lördagsmorgonsreflektion

Veckans bästa stund är här jag jag startar med lördagsmorgon med kaffe och tankar. Den här lördagen började extra bra. Jag fick ett meddelande att min bokleverans från Adlibris var levererad till dörren av EarlyBird. Leverans av morgontidningsutdelaren. Det tycker jag är en mycket positiv utveckling. Stor skillnad mot PostNord som infört varannandagsutdelning.

Veckan har varit tuff men bra ändå. Det började i kaos med att ta hand om föräldrar på distans, bevaka egen hälsa, sedan få vaccin och senare biverkningarna. Det har inneburit att sitta ensam hemma med undantag för vaccineringen. Det är ju nödvändigt nu är smittspridningen exploderat men ibland kan jag saknat att se en annan människa.

Jobbmässigt är jag ändå nöjd. Mycket av allt slit från förra året börjar ge resultat. Gruppen mår bättre och bättre, stämningen är högre än någonsin och de allra flesta mår bra. En negativ trend är inte bara bruten, vi har vänt hela utvecklingen till något väldigt positivt. Det såg lite mörkt ut ett tag så det är så fint att se att det går att få till positiva förändringar i en grupp och att det till och med kan bli bättre än vad de önskat.

En annan bra sak är att jag börjar lära mig att ta paus. Om det finns en liten lucka mellan möten, försöker jag flytta mig till soffan. Kanske läsa en sida eller några siffor i ett sudoku. Bara några minuter gör skillnad.

Nu har jag hela helgen framför mig och den här helgen kan jag vara hemma. Ska visserligen jobba en del men det finns även tid för annat. Det första jag ska göra är att ta in allt från balkongen. Ovädret kräver att man förbereder sig, tänker jag, och jag vill vara säker på att inget far iväg och skadar något annat.

Annons

6 tankar på “Lördagsmorgonsreflektion

  1. På mitt jobb har vi en funktion i datorn, Pausit, där du kan ställa in när du vill ha paus, och lägga in olika övningar, ungefär i fyra minuter. Jag brukar sällan göra övningarna, men försöker gå ifrån datorn då den poppar upp.

    • Så bra. Det borde jag också ha. Tyvärr ligger oftast möten i direkt anslutning till varandra men vi försöker se till att korta ner möten för att få tid för paus.

  2. Mikropauser är viktigare än vad vi tror och gör stor skillnad. Vi har också en pausfunktion i datorn. Jag gör inte så ofta övningarna men det är en påminnelse om att röra på sig en stund. Nu rör jag i och för sig på mig ganska så mycket ändå under dagen.
    Här ska allt också plockas undan men trädgårdsmöblerna är ett aber…

    • Jag förstår att ni måste in med allt, prognosen ser verkligen blåsig ut. Jag har tagit in allt från balkongen, Tyvärr hade det regnat fallit, med lite snö, så det mesta står i badkaret. Just nu är det bra med en väldigt liten balkong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.