Reflex

Det är mörkt ute. I helgen hade jag tur med torra körbanor när jag var ute på vägarna. Det gav viss lyster. Ikväll är det våta vägbanor som slukar allt ljus.

Passerade ett gäng byggjobbare som gick vid sidan av vägen, på rätt sida. De syntes väl tack vara reflexkläder. Helt plötsligt ser jag en ung kvinna, helt klädd i svart, utan reflexer och på fel sida av vägen. Fy bubbla, rena turen att ingen olycka skedde.

Bara en liten stund senare får jag tvärnita för en ung man som passerar över vägen. Visserligen på ett övergångsställe men helt mörkt och självklart var han mörkklädd inklusive mörk huva. Galet svårt att se. Inget hände men jag inser att det hade kunna hända, hur försiktig och noggrann jag än är.

Nu ska jag återigen se över mina egna reflexer.

6 tankar på “Reflex

  1. Jag är så sugen på att ladda upp med en massa reflexer att ha i bilen. Stanna vid varenda mörkklädd och säga: jag ser att du tappat dina reflexer, varsågod här får du nya.
    Undrar hur det hade tagits emot?

  2. Vill man synas så är någon form av reflexer A och O. Här är det främst tre grupper som använder reflexer har jag noterat. Det motionärer, hundägare och barn. Barnkläder för yngre har i princip alltid påsydda reflexband och tur är väl det. Numera finns det dessutom så många smidiga varianter, alltifrån reflexmössor till vanliga traditionella reflexer.

  3. Min mamma jobbade på det som nu är Trafikverket, reflexer fanns i överflöd hemma så jag hade ofta flera på mig och kunde erbjuda mindre upplysta medmänniskor. Köpte reflexspray när barnen blev tonåringar och reflex inte var coolt.

    • Normalt sett gillar jag inte give aways men just reflexer tycker jag är toppen när företag delar ut. Minns att vi fick i skolan när jag var liten och det borde ju vara okey även idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.