Som daggen stilla kysst

Som daggen stilla kysst av Marianne Cedervall är en roman som utspelar sig på Gotland. Det är den fjärde delen i en deckarserie där två pensionärer, en fd polis och en fd lärare, löser olika fall i sin omgivningen. Jag ser det som mysdeckare. Här finns även mycket av vänskap och relationer som sprider än mer värme till läsningen.

I den här berättelsen finns ett bröllop och massor av gotländska traditioner. Det är så illa att det är brudgummen som försvinner. Och det sätter fart på nyfikenheten hos de två pensionärerna. Vi får hänga med i deras snokande.

Det är en mysig läsning. Jag kan ha en del synpunkter ibland, men tänker att vissa saker tillhör genren och det är bara att acceptera. Gör man det blir det bra trevligt.

Annons

8 tankar på “Som daggen stilla kysst

  1. Underhållning för stunden bjuder hennes böcker på tycker jag men de lämnar knappast några djupare avtryck. Dock fyller den sortens böcker en viktig funktion.

    • Jag gillade den förra boken i denna serie där jag tycker att relationer farmor – barnbarn förgyllde rejält och gick in i hjärtat. Lite av det fanns i denna bok men inte lika mycket.

    • Även jag har lessnat tidigare. Härliga karaktärer men det är som att själva historierna sinade. Men vissa böcker är bra men vilka vet man ju inte förrän efter att man läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.