Fixarhelg

Den här helgen har jag varit hos mina föräldrar. De ligger nedbäddade med influensa sedan nyår så det är någon envis variant som de dragit på sig. Det är ganska krassliga sedan tidigare så det är inte så bra. Jag tror att de kommer att klara detta men vändningen behöver komma snart.

Mina uppgifter i helgen har mest varit att ta hand om hemmet, fixa mat, handla, fixa ärenden på apoteket mm. Korta stunder har jag fått upp föräldrarna för mat eller fixa men det blev inte så många minuter.

Det är inte så lätt att ta hand om någon annans hem. Jag vet inte hur allt fungerar, var allt står och hur de vill ha det. Men ju mer jag snokat desto mer förstår jag hur mycket hjälp de behöver.

Måste se över planeringen och se när jag kan resa dit nästa gång. Förutsatt att jag själv klarat mig från att bli smittad. Det blir några dagar i egenvald karantän.

9 tankar på “Fixarhelg

 1. Du får kontakta kommunen om hemtjänst, om de är i så stort behov av hjälp i vardagen även när de är friska.
  Har förstått att du har en bror, bor han i deras närhet?
  Det är svårt att hjälpa som man vill när man bor långt ifrån, det märker även jag.
  Tror de uppskattade din hjälp mycket i helgen. Hoppas du håller dig frisk!

  • Mamma behöver i normalfallet inte hjälp och hon är bokad på möte så snart hon blir frisk. Det kommer att få hjälp i sinom tid men det dröjer. Förutsatt att pappa vill ta emot hjälp. Brorsan är inget alternativ, i detta är jag ensam.

   • Då får vi hoppas det mötet blir givande. Pratade innan idag med min badkompis. Hennes pappa är dement. Hennes bror är där på lunchen ett par dagar i veckan. Han märker inte ens att något är fel med pappan. Tycker systern bara gnäller. Kanske typiskt söner?

   • Kanske men min bror har ingen kontakt med sina föräldrar så han vet inget. Men det är väldigt vanligt med olika uppfattningar och olika bedömningar.

 2. Inte lätt att kunna ställa upp och hjälpa så mycket som man vill och vad som behövs. Tänker som Eval8 ang. ev. stöd från kommunen.
  Hoppas nu bara att du håller dig frisk!

 3. Instämmer med eval8. Kontakta kommunen om hemtjänst för det är ju svårt för dig att hjälpa till med det praktiska i vardagen när du inte är på samma ort. Om din bror bor närmre kan han kanske rycka in. Det är ju inte bra om de är sängliggande för mycket. Tänker på risken för blodpropp och så men samtidigt är det inte lätt att vara uppe när orken tryter. Jag tror också att de uppskattade både din närvaro och din hjälp.

  • På sikt tror jag att det kommer att lösa sig med hemtjänst eller vad det kan heta numera. Däremot är min bror inget alternativ i detta fall. Jag ringer och tjatar på dem, för att hålla igång dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.