”Nytt” kontor

På mitt jobb har vi byggt om vårt öppna kontorslandskap till ett mer aktivitetsbaserat öppet landskap. I tisdags var allt klart. Nu har jag varit på kontoret i två dagar och det tar sin tid att ställa om gamla rutiner. Vi är så få på plats så det är visserligen ingen som ser när jag gör fel men jag vill få in goda rutiner så snart som möjligt.

Vi har tre olika zoner. I en ska det vara helt tyst så att man kan arbeta koncentrerat, i mellanzonen får vi ta samtal, prata med varandra som i ett vanligt kontorslandskap och i den tredje zonen ska vi samarbeta, ha möte mm. Det är jättefint och det kommer att bli jättebra.

Det största utmaningen är just gamla vanor. Man är van att sitta på viss plats, van att ha vissa saker omkring sig, van att lämna utan att städa efter sig.

Det har även visat sig att det inte är lätt att hitta sina kollegor. Jag fick ett mejl från en medarbetare idag, hon hade infogat ett foto och jag insåg att det var från kontoret. Jag gick en runda och började leta efter henne, en till och först på den tredje rundan hittade jag henne. Som vi skrattade 🙂 . När jag skulle träffa chefen, gav jag kännetecken om var jag fanns men han fick ringa!

Ska blir riktigt roligt när att får komma tillbaka till kontoret. Jag längtar.

5 tankar på “”Nytt” kontor

 1. Man är väldigt fast rotad i vissa vanor. Det lär vara nyttigt att tex byta sittplats.
  Förstår att ni skrattade när du väl hittade kollegan! Om ett litet tag sitter allt!
  Ha en bra fredag!

  • Det ska bli jättebra när vi hittar våra nya rutiner. Man vill ju inte gärna inse att man är konservativ men så är det.
   Ha en fin fredag, du med.

 2. Det låter som ett intressant upplägg tycker jag. Själv har jag behov av att ha fullständig arbetsro när jag arbetar med vissa saker men ibland finns ju behovet av att diskutera med kollegorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.