Kval

I går fick jag ett mejl om förberedelser inför vårens kurs. Det är en skrivkurs på folkhögskola som jag sett fram emot så länge. Började förra hösten, hösten 2020, men efter en träff av tre blev det inställt pga pandemin. Jag missade i våras och i höstas men nu kom jag äntligen in igen.

Med rådande explosion av smittspridning är jag lite kluven. I somras kändes det okej men det är trots allt lite skillnad när det är vinter. Känner att jag måste bestämma mig snabbt så att jag inte går och funderar på det.

Det som känns tryggt är att jag har ju bil, kan köra dit själv och hem när jag vill. Jag kommer att bo i dubbelrum och jag har kollat upp att det är ett stort klassrum. Jag känner till rutinerna och vet hur jag kan välja tider i matsalen för att undvika trängsel. Men jag kan inte sitta ute och äta som i somras. Det borde ju fungera.

Men som sagt, jag behöver tänka igenom det här noga. Är det värt risken att bli smittad?

Annons

6 tankar på “Kval

  1. Samtidigt kan du bli smittad var som helst. De lär inte få ha så många deltagare, så ni bör kunna hålla gott avstånd. Det är ändå ett sätt att bryta vardagen.

  2. Förmodligen är skrivarkursen inte den plats där risken för smitta är som störst och du har koll på upplägget. Samtidigt så innebär det nya möten men ni lär inte bli så många. Kan dock förstå ditt dilemma.

  3. Förstår dina funderingar, men det verkar välordnat och risken är nog inte större där än att röra sig i samhället över huvud taget – snarare mindre.

    • Så är det säkert. Jag var på Ica häromdagen och det var inte det enklaste att hålla sig undan när några enstaka personer bestämmer sig för att deras handling är viktigare än andra hälsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.