Igång igen

Jag började jobba i fredags och det var ju en lagom lång vecka att börja med efter lite ledighet. Idag kändes det riktigt roligt att vara igång igen, jag var peppad och ivrig att sätta fart på saker. Det är så mycket bra som ska åstadkommas under året och då måste man börja direkt, tänker jag.

Det betydligt dystrare är mina föräldrars hälsotillstånd. De har drabbats av influensa av allvarligare sort. Det har pågått i snart två veckor och de säger själva att det inte varit med om något liknade tidigare. Pappa har haft legat inne på sjukhus men blev hemskickad kväll trots att han egentligen behöver hjälp. Kanske att de kan få viss hemvård.

Det är riktigt svårt för mig att bedöma hur allvarligt det är. Men de vill förstås inte smitta mig och vill att jag håller mig hemma. Jag har ju inte varit så rädd för vanlig influensa, här är det covid-19 som hägrar. Jag har medarbetare som har fått en andra omgång av smittan. Själv väntar jag på att få kunna boka tid för vaccinering, dos 3. Men som sagt, nu inser jag ju att andra influensor är kan ge minst lika allvarsamma konsekvenser. Men jag håller förstås tummarna för att mina föräldrar blir friska igen.

Jag tänker mig att det här ska bli ett riktigt bra år. Då behöver ju familjen hålla sig frisk.

Annons

6 tankar på “Igång igen

  1. Härligt med entusiasm inför det kommande arbetsåret!
    När det gäller den vanliga influensan så kan den vara nog så besvärlig för äldre människor. Har din föräldrar inte vaccinerat sig mot den eller är det kanske någon annan bacill? Hoppas att det ska gå på rätt håll och att de kan få hjälp hemma vid behov.

  2. Säsongsinfluensa kan vara väl så allvarligt som covid. Det är det som folk glömt bort lite. Hoppas att dina föräldrar får bra hemsjukvård då. Det är svårt att inte kunna/få åka till sjuka föräldrar. Kände det när mamma var så sjuk mitt i värsta Coronatid. I normala fall hade man ju åkt dit.
    Håller tummarna att de snart mår bättre, så att du kan få det där bra året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.