Grå dagar i Malmö

På nyårsafton lämnade jag ett grått och regnigt Helsingborg och for mot ett minst lika grått och regnigt Malmö. Alla mina planer var inställda så det blev en lugnt och skön avslutning på året. Inför tolvslaget begav jag mig till västra hamnen för att se Malmö stads fyrverkeri. Jag hamnade på en väldigt bra plats, såg så bra som det var möjligt i dimman. Det var ett väldigt snyggt fyrverkeri, det man kunde se men tyvärr försvann mycket av glanset bland molnen.

Det gråtrista vädret har dominerat hela min vistelse i Malmö. Jag har vandrat i omgivningarna och knappt sett något av utsikten däremot blivit blöt. Sedan har jag tillbringat mycket tid ensam på hotellrummet. Det är ju en del som är öppet i Malmö men är det trångt går jag inte in. Det är dessutom en hel del köer utanför butiken så det är tydligt vad man kan göra eller ej. Det blir lite långa dagar när man inte kan gå in och värma sig men det fungerar, inte heller umgås med andra.

Det gråtrista vädret påverkade mig och snart kom hemlängtan. Åh som jag längtar efter att få se solen. Kom hem i natt och här hemma där jag bor är det snö och sol. Underbart!

Det var skönt med miljöombyte och samtidigt väldigt skönt att komma hem igen.

Annons

6 tankar på “Grå dagar i Malmö

  1. Vädret i Malmöregionen var inte det roligaste kring nyår och det är faktiskt först i dag som det solar upp ordentligt. Den skenande smittan begränsar onekligen vad man kan göra och själv är jag försiktig. Sedan är det ändå alltid trevligt med miljöombyte. I dag skulle syster min och jag sett ”Utvandrarna” på bio. En film som jag verkligen sett fram emot att få se men jag valde att avstå. Tråkigt så klart men det kändes inte bra med ett biobesök.

    • Även jag avstod bio. Jag brukar gå på Spegeln i Malmö. Där är det visserligen gott om plats men när jag skulle boka fanns inga ytterplatser så jag avstod.

      • Spegeln är en trevlig biograf som brukar visa lite ”smalare” men oftast väldigt sevärda och bra filmer tycker jag.

      • Jag gillar verkligen deras utbud. Och jag gillar att kunna äta mat eller åtminstone munsbitar tillsammans till filmen. Det har ett bra kök med goda smaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.