Presenttankar

Ikväll skyndade jag iväg för att köpa en bröllopspresent. Brudparet har önskat sig pengar till resa. Tydligen ska man swisha en person som lämnar över en klumpsumma vid bröllopet. Jag är alldeles för gammaldags för att förstå. Vad är lagom summa? Hur skriver man grattiskortet? Hur gör man det personligt?

Jag vet inte men jag har bestämt mig för att köpa en present, något fysiskt och fint som blir ett minne och sedan skänka en stor slant. Hur stor avgörs av morgondagens humör.

6 tankar på “Presenttankar

 1. Personligen tycker jag inte alls om att ge pengar i present, förutom till barnen. Jag tycker dels det är väldigt opersonligt, dels väldigt svårt med summan. Samtidigt så har många brudpar bott tillsammans och har redan allt som förr var traditionella bröllopspresenter. Jag hade också valt ditt upplägg. Hade velat överlämna en personlig gåva med ett kort som ett minne från dagen.

  • Så får det blir. Jag har köpt en present med paket och valde ett extra fin kort och allt förpackas i en presentpåse. Summan har jag inte valt än men nu är det dags.

 2. Det är som Znogge skriver. Yngsta och Svärsonen önskade resepresentkort på ett specifikt bolag. Det stod en gammal resväska på ett bord, där alla la sina kuvert eller om de gjort paket. Det blev deras bröllopsresa, så jag tycker det var bra. Kanske för att det var så fint kring den där gamla väskan. (Som hade en familjehistoria på svärfaderns sida)
  Men att veta summa är jättesvårt. Till dem gav nästan alla 500kr.
  Hoppas du hittar något!

   • Bra jobbat 👏🏻 Den blir säkert uppskattad!
    (Resväskan var den resväska hans pappa hade med sig när han kom som adoptivbarn till sina nya föräldrar. Däri låg hans liv. Det var så fint att han ville låta dem ha den där på en fin plats. Han var hedrad att de ville ha den, de var så tacksamma att de fick ha den. En fin historia tycker jag. )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.