Musik

Igår kväll när tröttheten tog överhand, började jag leta efter en låt jag hört på radion under min bilresan. En låt blev fler, minne efter minne dök upp och fler låtar letades fram. Helt plötsligt hade jag lyssna på musik i flera timmar. Jag vet inte när det hände senast.

Som ung kunde man ju inte leva utan musik men numera är det sällan jag lyssnar. Det händer när jag kör bil men sällan annars. Samtidigt insåg jag igår hur mycket energi jag kan få av musik. Jag blev glad.

Jag saknar fortfarande en musikstil men tänker att ibland kan det vara riktigt härligt att lyssna på gamla låtar.

6 tankar på “Musik

  1. Jag lyssnar i princip också bara när jag kör bil och jag vet egentligen inte varför det blivit så. Jag tycker mycket om musik, den gör mig glad men kan också vara avkopplande. En tanke är att jag inte längre köper musik men den finns ju tillgänglig på andra vis. Min smak är spretig men jag vet vad mina öron inte tycker om.

    • Numera är det ju ljud överallt. Och istället för att lyssna på musik så lyssnar jag på radio, ljudböcker eller har tv:n på. Det är inte samma sak som när man var ung och med omsorg valde vilken LP man ville lyssna på.

    • Det fanns en tid när jag lyssnade när jag sprang eller promenerade. Nu vill jag ha lugn och höra vad som händer omkring mig. Men det vore ju toppen att hitta musik som energikick.

  2. Jag lyssnar mycket på musik. Jag märker, när jag i perioder lyssnat mycket på böcker, att humöret vill till att sjunka (trots bra böcker). Då slår det mig att jag behöver musik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.