Bergianska

Vaknade upp till en solig höstlördag, lite svag men ändå med en lust att få komma ut och få andras klar luft. Har inte ork för någon längre promenad och kom på idén att ta mig till Bergianska trädgården. Det var en ovanligt bra idé. Det var väldigt länge sedan jag var senast och nu fick jag återupptäcka hur vackert det är där.

Jag var inte ensam om idéen. Det var svårt att få parkeringsplats och vi caféet ringlade kön lång. Jag strosade länge i parken och bland blommor och det var så härligt att vara få vara där. Den här gången avstod jag besök i växthusen.

När jag skulle hem var det långa köer av bilar som letade parkering. Tydligen ett populärt ställe och det kan jag förstå. Jag vill snart tillbaka igen.

Apropå parkering så är det numera en vetenskap att få betala. Det är en god idé att betala med kort och enbart betala för den tid man står parkerad men det är inte alltid tekniken vill. Det var nästa omöjligt att se instruktionerna på skärmen pga av solen och det tog en evighet för automaten att kontakta banken. Oerhört lätt att göra fel och då fick man börja om från början. Vi som stod där skrattade gott och mindes den tid men stoppande mynt i automaten och vred om. Det var både snabbt och enkelt!

3 tankar på “Bergianska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.