Första gången

I morse blev det första gången för mig att genomföra ett covid-test. Jag har klarat mig fint från förkylningar och annat de senaste året. Om jag haft feber så har det gått över inom 24 h. Men veckans krasslighet vill inte ge med sig så det blev nödvändigt med test. Jag valde drive-thru vilket var mycket smidigt. Jag satt i bilen, fick ett kit, testade mig och lämnade in direkt. Det var obligatoriskt tidsbokning så det var ingen kö. Nu väntar jag på svar.

Jag är fortfarande väldigt imponerad av hur väl det är anordnat, smidigt utan att belasta vård eller vårdinrättningar. Och så vill jag ge en eloge till dem som ställer upp på dessa jobb, vilka hjälteinsatser de gör!

Idag har jag haft det lite lugnare. Inte lika många möten som vanligt så jag har kunna sova mellan mötena. Det betyder mycket. Men jag har fortfarande inte kommit igång med att dricka kaffe. När jag väl kommer dit, brukar tillfrisknandet går fort. Men än så länge är det inte att tänka på.

Bara att vänta in och vänta ut. Vänta in provsvar och vänta ut influensan. Och vänta på längtan efter kaffe.

4 tankar på “Första gången

  1. Det funkar smidigt, om än olika, på de flesta ställen nu. Lite konstigt att man ska göra testet på olika sätt på olika platser. Men det bör ju vara så att något av stegen man gör blir rätt. Svårt att veta om man är tillräckligt långt ner i halsen, eller upp i näsan.
    Det jag gjorde då fick pinnen absolut inte röra vid någonstans innan svalget. Maken skulle dra pinnen längst kinden på vägen ner.
    Hoppas ditt svar kommer snart! Och att du blir kaffesugen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.