Röstkort

Igår kom mitt röstkort med posten. Det är snart dags för kyrkoval och som medlem vill jag självklart vara med att rösta. Men jag vet inte på vad. Hittills har jag inte nåtts av någon som helst information om vilka partier som deltar och vad de står för. Jag började kika runt i går och det är magert med information. Det är visserligen några veckor kvar men jag ser det som hög tid att dra igång kampanjarbetet nu.

För mig som är både är intresserad av att påverka och intresserad av politik, är alla val intressant. Det finns mycket information att hämta genom att studera val som säger en hel del om vårt samhälle.

Nu ser jag fram emot några veckor med att studera partiernas program och valfrågor. Förutsatt att det finns någon information att hämta.

6 tankar på “Röstkort

    • I vår församling finns det en del starka personligheter som driver olika frågor. Några har mer fokus på aktiva medlemmar, andra mer öppna. Vissa mer fokus på barn, andra äldre. Vissa mer av bevarande, andra mer utvecklande. Men i år vet jag inte ens vilka som kandiderar så det måste jag ta reda på.

  1. Vi har också fått våra röstkort och tänker självklart rösta men informationen har varit nästan obefintlig. Även i vår församling finns en del starka personligheter och tyvärr har arbetet kantats av osämja och avsatta kyrkoherdar. Mycket viktigt att vara insatt alltså.

    • Usch så trist med osämja. Här är det ju viktigt att välja rätt eftersom att kyrkorådet har stor makt, i vissa frågor. Och om det handlar om flera avsatta kyrkoherdar, går mina tankar till deras kompetens vid rekrytering alternativt om det finns ett annat grundproblem som inte är löst.

      • Kyrkoherdarna har haft synnerligen goda vitsord från tidigare anställningar så jag tror att det är en gammal konflikt som finns i botten. Det har varit samarbetsproblem under en längre period och olika myndigheter har varit inblandade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.