Citymorden

Citymorden av Lars Bill Lundholm är den femte delen i en serie om kommissarie Hake som löser mord i Stockholmsmiljö. Denna gång startar det med ett rån i tunnelbanan och snart anas att det är tre kvinnor som utgör rånartrio. Fler brott begås och det blir många spännande vändningar innan upplösningen.

Det finns ett driv som gör att jag har svårt att sluta läsa. Samtidigt finns en del upprepningar från tidigare, vilket förstås underlättar förståelse men samtidigt blir tradigt. I den här berättelse blir det lite väl spektakulärt för min smak, och möjligen är många sekvenser lite väl inspirerade av andra deckare. Men oavsett så läser jag vidare med god behållning.

Boken kom ut 2014 och jag har uppfattat att det är den sista delen i serien. Å andra sidan har författaren skrivit mycket annat så det finns att välja bland. Några av det böcker jag läst är:
Gamla stan-morden, Kungsholmsmorden, Skärgårdsmorden, Kvinna utan hjärta.

2 tankar på “Citymorden

  1. Jag tyckte om serien om stadsdelsmorden men tröttnade lite på slutet. Visst skriver Lundholm på ett sätt så att man vill läsa vidare och TV-serien ”Skärgårdsdoktorn” blev ju verkligen en stor succé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.