Rekrytering

I mitt jobb ingår att rekrytera nya medarbetare och i år har det varit mycket av den typen av arbete. Jag gör intervjuer relativt ofta. Eftersom det inte är så länge sedan jag själv sökte jobb, präglar den erfarenheten mina intervjuer. Jag är mycket noga med att få till bra samtal. Alla samtal är via Teams och det fungerar utmärkt.

En reflektion är att jag ofta skulle vilja ge goda råd, efteråt, till de som inte går vidare. Det är ju bra personer som behöver hitta rätt. Men allt för många vet inte riktigt vad de vill, vad de kan bidra med eller att de inte visar upp hela sin potential. Andra visar sidor av sig själva man helst inte vill se. Nu är jag ju inte coach eller mentor för de sökande så det är ju inte min roll i denna situation. Men tankarna går ofta till att man önskar att fler skulle behöva lära känna sig själv bättre för att hamna i rätt roll.

En annan reflektion är hur bra det är att vara två olika personer som intervjuar. Det blir väldigt spännande samtal, vi kompletterar varandra och ser olika saker. Riktigt kul, tycker jag. Det tar mycket tid och energi men är samtidigt väldigt roligt att hitta rätt personer till gruppen.

6 tankar på “Rekrytering

    • Det beror ju lite på tjänst och egenskaper. Men oavsett tjänst är det en god idé att lyssna och låta intervjuaren få ställa några frågor. Det är också klokt att vara ärlig. Det märks direkt när någon svarar som de tror är förväntat istället för att säga hur det är.

  1. På min arbetsplats är det alltid två personer med vid intervjuer vilket jag tycker är utmärkt. Som du säger så kompletterar man varandra och noterar olika saker. Helt klart en styrka.

    • Vi har inte alltid haft fler personer i samma intervju däremot flera intervjuer vilket gör att det är flera som träffar i olika omgångar.
      När jag själv blev intervjuad tyckte jag inte om när det var för många som intervjuade. Max två, tycker jag.

  2. På min förra arbetsplats behövs det verkligen en bra rekryterare, visserligen är de som anställs ofta bra, men alldeles för ofta överkvalificerade eller alldeles för unga. De har en tendens att lämnar verksamheten efter att ha internutbildats i ett år och jobbar ett tag, ett tydligt mönster jag sett under mina år där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.