Bra mat

Har funderat mycket på bra mat den senaste tiden. Jag är ju ingen matlagare och jag är inte intresserad av att laga mat. Däremot är jag intresserad av att få i mig bra näringsämnen. Hemma är det inte så svårt då jag gillar grönsaker och många av dem inte kräver tillagning. Men när man reser är det svårare.

En fördel med att bo på folkhögskola är att frukost, lunch, middag samt för- och eftermiddagskaffe ingår i priset. Det var mycket länge sedan jag åt så regelbundet senast. Maten var okej eftersom det fanns att välja på. Det var dock tydligt att kött var huvudtemat, det fanns ett fiskalternativ till lunch men det var samma fisk hela veckan. Det var dessutom relativt stabbig mat. Jag gillar lättare mat under sommaren och jag gillar man nyttjar årstiderna och äter därefter.

Vissa restauranger är bra på det och ändrar meny efter säsong, andra tycks inte reflektera över det. Det blev tydligt för mig när jag letade restauranger i helgen. Det var inte alltid så lätt. I utbudet var det gott om stekt och friterad mat men lättare varianter var svårare att hitta.

När jag hittar ett ställe, som använder lokala traditioner, gärna närproducerat efter årstid, då blir jag riktigt glad och det uppmuntrar jag gärna till. Ser att det går framåt, det finns fler och fler sådan ställen och jag hoppas att den trenden fortsätter.

9 tankar på “Bra mat

  1. Att ta vara på årstidens produkter samt närproducerat borde vara en självklarhet men jag har också noterat att långtifrån alla gör det. Restaurangerna väljer sina olika koncept och sedan är det upp till oss kunder att välja. Därför tycker jag det känns bra att kommunens skolretauranger arbetar så medvetet som de gör med maten och då blir det ett gott resultat ur alla perspektiv som finns att beakta.

      • Nej, men tänker att kvaliteten säger något. Tror inte de haft den nu under pandemin, det är ju för betalande gäster.

      • Ja jag menade inte att du inte betalt. Menade att de har söndagsbrunch som en restauranggrej eller vad man ska säga. Inte bara för boende eller kursdeltagare. För allmänheten dessutom.

      • Jag har enbart ätit på restaurang och bott på hotell under min skånevistelse. Däremot har jag medvetet valt att inte skriva ut det olika hotellen, skolorna och restaurangerna jag besökt. Jag känner inte alls igen mig i din beskrivning så vi skriver antagligen om olika platser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.