Dagen utan fokus

Tänk att det redan gått fem år sedan den där hemska dagen, en av de svåraste i mitt liv. Min ögonsten, min brorson gick bort alldeles förtidigt och det blev en stort chock. Svårt att inte tänka på det när det är årsdag. Men framförallt vill jag minnas allt som var han, hans glädje, värme och allt han kom att betyda för mig. Han, den mest betydelsefulla personen i mitt liv, är det viktigaste som hänt mig. Det får man inte glömma bort.

Hade tänkt göra något klokt idag men det går inte. För varmt för långvandring som annars är mitt knep för att hålla tankarna i styr. Känner även av gårdagens vaccin en aning. Så jag har tagit det lugnt. Blandat minnen med att lyssna på radio. Försökt läsa några rader men det är svårt med koncentrationen. Och så får det vara. En dag om året.

Minnet av honom finns med mig alla dagar. Och det känns tryggt.

8 tankar på “Dagen utan fokus

 1. En sådan dag väcker extra många tankar och då är det inte lätt att vara fokuserad. På något vis tror jag det är bra att man tillåter sig att känna så. Sedan är det viktigt och fint att bära med sig allt det positiva som fanns en gång och det som personen stod för.

  • Det är en speciell dag på många sätt och så får det vara. Tänker på hur annorlunda mitt liv är idag, mot innan han dog. Olika saker som är viktigt i livet.

 2. Minns när du skrev om den dagen förra året. Vissa dagar är svåra. Det gäller att fokusera på de fina minnena, även om det inte är helt lätt. Bodde ni nära så du träffade honom ofta?

  • Nja, vi bor en bit ifrån varandra. Har var speciell att ha kontakt med eftersom har var multihandikappad. Men har var min ögonsten, den finaste jag haft i mitt liv. Mitt allt.

   • Ja, jag vet du har skrivit det❤️‍🩹Förstår att han var mycket älskad och är mycket saknad 💔Livet är svårt.

   • Han var fantastisk. Numera har hans syster en egen lite glädjespridare som jag knappt träffat pga pandemin. Men nu ärr jag vaccinerad så nu borde det gå bra. Det längtar jag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.