Lördagskaffe

Är det lördagsmorgon? Dagarna går ihop så jag vet knappt längre vilken dag det är. Det är just igen skillnad mellan dagarna. Jag sitter i alla fall med förmiddagskaffet och funderar över hur jag vill leva mitt liv. Många stora frågor som surrar i mitt huvud. Jag känner mig inte glad så det vill jag inte ha det.

För att leta inspiration så lyssnar jag på ”Sommar i P1”. Jag har inte hunnit lyssna på alla avsnitt som sänts hittills i år och idag så lyssnar jag ikapp. Nja, inga stjärnprat än men det kanske kommer.

Igår var jag på bibblan och lånade några böcker på engelska. Med min nya roll på jobbet så pratar jag engelska betydligt mer än tidigare. Ibland går det alldeles utmärkt men vissa dagar tycker jag att det tar emot. Jag tänker att jag kanske kan utöka ordförrådet genom att läsa på engelska. Tyvärr var utbudet på mitt bibliotek mycket magert, så jag ska nog ta mig till en bra engelsk bokhandel under semestern. Jag vill ju dessutom helst läsa böcker som har engelska som originalspråk, dvs inte översatta.

I eftermiddag är det dags för vaccindos två. Hoppas att jag slipper bli sjuk denna gång, det var inte roligt vid förra sprutan. Men jag tar självklart risken och ser till att bli vaccinerad.

7 tankar på “Lördagskaffe

 1. Stora och viktiga frågor som tål att tänkas på både länge och väl. Många gånger är det en process att förändra vissa saker och inget som sker över en natt men i tanken startar man.

  Jag tycker att läsning av engelsk litteratur ökar ordförrådet mycket men jag föredrar också böcker som har engelska som originalspråk.

  Hoppas biverkningarna inte blir så besvärliga denna gång men man får ta det onda med det goda.

  • Det är snart semester och det är ju en tid då man kan tänka efter och reflektera. Jag har redan tjuvstartat men jag tycker att jag tänker bäst när jag går så det kommer nog att krävas några vandringar innan jag vet vad jag vill.
   Eftersom jag skriver vill jag ju hellre läsa på svenska eftersom det utvecklar mitt språk. Men nu behövs engelska.

 2. Det känns som något du verkligen behöver fundera på. Lycka är något man får jobba på, den kommer inte av sig själv.
  Engelska böcker har jag aldrig läst. Skulle inte förstå hälften.
  Hoppas du mår bra efter dos 2 och att du när det är dags, får en superb semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.