Varmt och slött

Helgen har varit varm och det är svårt att få något gjort. Värmen tär på mig. Det kan vara svårt att sova om nätterna och igår sov jag några timmar mitt på dagen för att härda ut. Förmiddag och kväll, kan jag sitta på balkongen och läsa men mitt på dagen är det alldeles för varmt. Då får jag fixa ärenden.

Min mamma ringer och vill att vi reser till Skåne i sommar. Hon vill besöka släktingar, som är svårt sjuka så det är nog inte så mycket tid kvar. Det innebär att jag måste ta bilen. Jag har redan två semesterveckor inbokade till Skåne, men med tåg, så det kan bli ett väldigt resande upp och ner genom landet i sommar. Samtidigt vill mamma inte vara borta för länge eftersom hon inte vill lämna pappa ensam. Det är verkligen inte lätt att få ihop detta. Men det löser sig.

Ikväll har jag lyssnat på dagens ”Sommar i P1” med Mikael Dolsten, forskningschef på Pfizer. Väldigt intressant och inspirerande, tycker jag så det rekommenderar jag gärna. Hoppas innerligt att alla hobbyexperter och andra tyckare lyssnar för att ta till sig lite mer av kunskap.

Nu är det dags att förbereda mig inför ännu en jobbvecka. Imorgon har jag flera samtal som jag verkligen inte ser fram emot, men det är ju sådant som måste göras. Livet är inte alltid en dans på rosor.

9 tankar på “Varmt och slött

  • Han är hemma igen från sjukhuset. Han får den hjälp han behöver och trots allt behöver även mamma en paus ibland.
   Tack! Första gången i hela mitt liv som jag begärt stöd av en kollega eftersom jag inte vill ta ett möte ensam.

 1. Det är självklart viktigt för din mamma att få träffa släktingarna så jag hoppas att logistiken ska fungera. Vissa saker är viktigare än andra och gott att du kan vara behjälplig. Så skönt att din pappa är hemma från sjukhuset igen.

  Jag lyssnade inte men läste att Pfizers vaccin förmodligen ger ett längre skydd än vad man trott från början. Nu vet jag inte om det avhandlades men visst vore det goda nyheter!

  • Det är inte lätt att få ihop alla semesterplaner men på något sätt ska det gå.

   Det var intressant att höra om den snabba processen, hur man fattar beslut, hur man håller sig objektiv och opartisk, tycker jag. Det är ju ett enastående jobb de gjort, vaccinforskarna.

 2. Jag köpte en luftkylare när första värmen kom, helt fantastisk! Men, den fick inte plats i bilen när jag åkte till stugan, och oj vad den hade behövts!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.