Ordets makt och vanmakt

Ordets makt och vanmakt – mitt skrivande liv av Jan Guillou är en gedigen och otroligt underhållande bok. Jag kunde aldrig ana att jag skulle älska den så mycket. Jag drog till undertiteln och ville veta mer om skrivandet men har fått så mycket mer. Boken ger en väldigt bra beskrivning av samhällsutvecklingen under 70-80-90-talet och ger en otroligt inblick i den tidens mediaSverige.

Visst är det från Guillous perspektiv och han räds inte att namnge sina kompatanter. Anar att inte alla blev glada när boken kom. Här finns Guillous framgång men även självdistans och saker att skämmas över. Jag gillar den blandningen och jag älskar humorn. Extra krydda blev det för mig som lyssnat på boken där Guillou själv läser. Och nu vill jag läsa någon av hans romaner.

Annons

4 tankar på “Ordets makt och vanmakt

  1. Guillou har verkligen överraskat mig och jag har läst många böcker av honom.
    Tomas Bolme har varit uppläsare av dem alla (tror jag), och hans röst och sätt att läsa ger en extra guldkant till texten.
    Det finns hur många böcker som helst att välja på och den långa sviten om Europas historia är väldigt intressant. Den första boken i den serien heter ”Brobryggarna” och är OTROLIGT bra, på flera sätt. Häpnade över all research som måste skett för den att skrivas.

  2. Jan Guillou är en intressant författare och person även om jag inte reservationslöst gillar hans böcker men så är det med andra författare också.

    • Självklart att man inte fastnar för allt. En del författare hittar och utvecklar sin stil. Andra gillar ju att testa och prova olika stilar och det är inte alltid så lyckat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.