Tuff start på veckan

Helgen var fin även om jag satt och jobbade lite länge på söndagskvällen. När jag skulle gå till sängs kände jag mig konstig. Hann inte somna innan värken tog över kroppen, feber steg och jag mådde dåligt. Har nästan inte sovit något i natt och det beror antagligen på att jag fick min första vaccindos i helgen.

Min första tanke var att det var något starkt ”rävgift ” jag gått. Det krävs väl starka saker för att rå på det här lömska viruset. En annan teori är att kroppen inte är van eftersom jag inte tagit vaccin mot säsongsinfluensa tidigare. Jag tog ju förstås alla sprutor man fick som barn men sedan dess har jag försökt att hålla mig borta från både vaccin och mediciner.

Nu på kvällen blev jag än mer orolig när jag insåg att jag inte ätit eller druckit kaffe under dagen. Att jag inte dricker kaffe brukar vara ett allvarligt tecken på att något är fel. Nu har jag läst på och tycks som att man bör bli bättre inom något dygn. Det ser jag fram emot.

Eftersom det är måndag så var det ”Vem bor här” på Svt och jag hade föga framgång i mitt gissande. Så fel det blir ibland, eller ganska ofta. Några rätt klarade jag av men i vissa hem var jag helt fel ute.

Annons

10 tankar på “Tuff start på veckan

 1. Jag har heller aldrig tagit influensavaccin…
  Hoppas du mår bättre i morgon.
  Deltagarna har så roligt ikvällens Vem bor här att jag glömmer leta ledtrådar…

  • Skönt, det är en stor lycka att få vara så frisk att man aldrig behöver tänka på att ta vaccin eller mediciner.
   Tycker ofta att deltagarna ger omdömen om varandras personligheter som jag inte alls ser i bild. Det förvånar mig ibland.

  • Mycket bättre. Blev först lite besviken att må så dåligt av vaccinet, som att ha influensa. Men å andra sidan, när det går över på en dag finns ingen anledning att klaga.

 2. Det lär vara ett gott tecken att man får lite symptom för då bildas det antikroppar. Jag har aldrig vaccinerat mig mot influensa heller. Däremot har jag valt att vaccinera mig mot hepatiterna eftersom det är så pass allvarliga sjukdomar.

 3. Det slår väldigt olika, det enda jag fick var väldigt ont i armen som gick över efter ett par dagar. Andra sprutan, har jag förstått, kan tydligen märkas av mer.

  • Man får väl bara acceptera. Det tycks vara så svårt att förutspå vem som reagerar hur. Men statistik är bra, det ger fakta för helheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.