Kostsam semester

Har ägnat en del tid till semesterplanering. Jag vill vandra, skriva, sitta i solen och läsa och ha det bra. Jag vill uppleva och jag vill framför allt lämna lägenheten och hemkommunen. Allt ska rymmas inom fyra veckor. Kanske borde jag redan ha gjort denna planering. För det jag ser nu är – att det kommer att bli kostsamt.

Tiden för att fynda hotellnätter tycks vara förbi. Tågresor börjar också kosta en del och mycket är uppbokat. När jag åker tåg till jag resa klass 1 där jag kan ha en egen plats, ”utan granne” och de är ju begränsade.

Såg en trevlig vandringsled på Öland där jag kan vandra mellan vandrarhem och B&B. Men även där började priserna dra i väg. En fördel med att vandra mellan boenden är att man kan ha lättare packning. Men vandrarhem tar ju gärna bra betalt för lakan, frukost mm och det blir rejält kostsamt. Är man flera som bor i ett stort rum så går det an, men för ensamresenär blir det dyrt. Att dessutom lägga till för tåg, buss mm gjorde att den lilla vandringen blev så pass kostsam att jag avstår. Jag kan få mycket mer för pengarna på annat sätt.

Kollade även vad det kan kosta att kryssa på Göta kanal. Hoppsan hejsan, det var inget för mig. Nej, jag måste tänka om och hitta annan drömsemester.

14 tankar på “Kostsam semester

 1. Sedan pandemin började har kostnaderna för att semestra inom landets gränser stigit rejält. Här är det stor turistinvasion sommartid och att hyra en vecka kostar dubbelt så mycket som det brukar göra. Det tål att tänka över sina planer helt enkelt.

  • Det konstiga är att det varierar så mycket. Helt plötsligt kan man hitta fantastiska ställen till bra pris men oj så man får leta. Nu är det långt kvar innan ledighet så det kanske ändrar sig.

  • Allt ordnar sig till slut. Vill inte missa en endaste fin dag av min ledighet, därav denna planering. Annars är risken stor att dagarna går.

   • Kan du inte hålla en magnet mot din vaccinpunkt? Hörde idag att första dygnet är man magnetisk där!

   • Skojar du med mig? Nej, jag är inte magnetisk. Däremot mår jag inte alls bra. Måste vara något kraftfullt i vaccinet, som sänker mig.

   • Jag ska testa på torsdag. Tänker att de som jobbar med det bör vara trovärdiga. Men visst låter det konstigt.

   • Det var visst ståhej för någon månad sedan då video spreds på youtube. Flera olika faktagranskare har kolla upp det och menar att det inte finns någon grund för påståendet.

   • Så är det kanske. Kanske inte. Kan vara som med måendet efter också, att det skiljer från person till person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.