Försommarkväll

Eftermiddagens och kvällens promenad var alldeles ljuvlig. Naturen prunkar och det är härligt varmt i solen. Jag tog mig via biblioteket bort mot Kistamässan eftersom det äntligen var dags för vaccinering. Det var lite kö utanför men antagligen mest beroende på att alla höll avstånd och tog det lugnt genom porten. Väl inne i den jättestora hallen blev vi både välkomnande och dirigerade till olika köer. Det blev en ganska lång väntan för dem att få fram vaccinet, några sprutor i taget och vilket beror på att de gör allt för minska svinnet. Jag var en av de sista för dagen så det var nästan ödsligt att sitta och vänta i det enorma salen efteråt. Skönt att det är gjort och nu får jag vänta sex veckor till nästa dos. Med lite tur kan jag alltså hinna ta den andra dosen innan semestern, förutsatt att det finns tider att boka.

Jag är tacksam och glad att se att vaccineringen är så välordnad och smidig. Och gratis, det hade jag inte räknat med. Jag är också tacksam att vi här har alternativ långt bortom vården. Har ju hört om det som måste ta sig till vårdcentraler vilket känns galet. Hos mig fanns många val och det tycker jag är toppen.

Eftersom jag varit så duktig och förståndig som genomfört vaccineringen, så belönade jag mig med att få köpa hem sushi. Det är ju lördagskväll och då kan man få något gott, tänker. jag.

I dagarna ska fastighetsägaren rensa i cykelförråd och cykelställ och av det skälet har jag märkt upp min cykel med en tydlig lapp. Med tanke på hur det regnat under vecka, så plastade jag in lappen och knöt fast i illgrönt presentsnöre. Snöret råkade bli lite långt men det gör väl inget, tänkte jag. Idag noterade jag att snöret var märkbart kortare. Samtidigt hade alla andra cykel i stället lappar fastknutna i illgröna band. Det såg så kul ut. Det är helt uppenbart att vi vill ha våra cyklar kvar!

Har noterat att alla bra tv-program har slutat. Det finns inget som lockar i tv-tablån och jag saknar lite av sällskapet. Det blir så mycket tystare här hemma när tv:n inte står på och jag saknar mina rutiner. Å andra sidan hinner jag läsa fler böcker!

10 tankar på “Försommarkväll

 1. Läste nyss att här öppnar bibblan på måndag 🤗🤩Äntligen! Max 15 minuter får man vara där.
  Vi vaccinerades på vårdcentralen. Det var så smidigt. Vänta ute, med avstånd, kallas in en och en, slussas ut, vänta en kvart. Köra hem. Med tiden för dos 2 i handen. På torsdag är det dags. Så skönt att det rullar på så bra!
  Vilket väder det varit idag!

  • Jag förstår att det kan fungera bra men det jag tänker på att är att vården har annat att göra. Dessutom är det en onödig risk att dra hela människor till områden där sjuka kan behöva vara. Och man får ju hoppas att regnet inte öser ner när man väntar ute. Det är jättebra att det fungerat men ganska många onödiga risker, tänker jag.

   • Det hade det kanske varit på större ort. Här är det glest i leden. Det var ju extrainsatt personal som vaccinerade. Det finns tak och man kan vänta i bilar. Givetvis kommer ingen merän några minuter före utsatt tid. Kanske folk är ovanligt lydiga i vår kommun. Jag har ju varit många gånger hos sjukgymnasten under vaccinationstiden och det har aldrig varit trängsel. Tycker det verkar betydligt större risker med massor av folk på ett stort ställe! Huvudsaken är ju ändå att vaccinationer genomförs så effektivt det går att lösa. Nu när det är fas 4 görs det någon annanstans. Var vet jag inte, eftersom jag inte berörs.
    Hoppas du mår bra efter sprutan!

   • Det finns ju massor av tomma lokaler nu, överallt, så jag ser fortfarande inte anledningen att låta folk gå till ställen där det finns annan verksamhet. Där jag var, var det visserligen inte stort men knappast mycket folk. Det går ju att ordna.

  • Tack!
   Har sett filmen ”Ted” på tv tidigare och tyckte tyvärr inte alls om den. Lite för långt från verkligheten som vissa små händelser som fick alldeles för stort fokus, tyckte jag.

   • Jag förstår dig. Jag hade inte sett den tidigare men såg den i går och den var inte alls i min smak. Hade förväntat mig något helt annat.

   • Även jag hade högt ställda förväntningar när jag såg den. Nåja, den säljer säkert bra eftersom det valt ut att gestalta sådan delar.

 2. Grattis – så bra att du nu fått din första vaccination! Vi har redan tid till vår andra – den fick vi redan när vi tog första sprutan.
  Inte mycket att se på tv just nu, men man kan hitta lite godbitar på play- kanalerna om man tar sig lite tid att leta 🙂
  Ha en bra söndag!

  • Så bra att ni fick tid direkt. Det är ju smidigast.
   Vanligen bryr jag mig inte så mycket om tv-tablån men tv:n har blivit viktigare under pandemin när man är ensam hela tiden. Jag har än större förståelse för alla ensam som söker rutiner via tv-tablån. Förnyelse är bra men ibland är traditioner viktigare.
   Tack, önskar dig detsamma. Här skiner solen och jag ska rensa förråd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.