Regngrått

Det är regngrått ute och det känns ungefär likadant inombords. Det finns inget slut på alla märkligheter som händer i mitt liv. Jag vet att jag skrivit det tidigare men det kan tydligen komma nya utmaningar varje dag. Numera ägnar jag 10 timmar om dagen åt jobb men är inte i närheten av det som är mitt vanliga arbete eftersom det händer så mycket saker utöver det vanliga, sådant ingen kan förutse eller planera för. Men det måste hanteras. Hann ut på en kort kvällspromenad för att handla något gott att dricka. Jag dricker ju mest vatten men ibland är det gott med saft eller måltidsdryck.

I morse försov jag mig. Jag missade mina ensamma morgontimmar då jag hinner jobba undan en hel del. Men jag hann till mina möten, så ingen märkte min fadäs. Det visade sig att min telefoner var urladdade och det var orsaken till att inget alarm ringde. Samtidigt så drömde jag så mysigt. Jag var med i en smurforkester och spelade inför publik. Det roliga var att jag inte var utklädd – jag var en riktigt smurf – vilket förvånade mig själv. Den drömmen tål att analyseras!

Har funderat mycket över bandet som vann ESC och sångaren som blev så tråkigt utpekad för att bruka kokain. En bild som får folks fantasier att skena. Jag blir glad att han kunnat visa sig oskyldig men jag blir ändå irriterad att både media och privatpersoner kan sprida sådana spekulationer istället för att glädjas med vinsten. Jag blir ledsen att det på något sätt har blivit okej med skitsnack och smutskastning utan substans. Trist utveckling.

8 tankar på “Regngrått

 1. Smurfarna gillar jag. Du behövde nog sova ut!
  Folk drar lätt förhastade slutsatser, det är verkligen tråkigt!
  Godnatt och sov gott!

 2. Hoppas att framtiden blir lite lugnare så att du kan lägga mer fokus på ordinarie arbetsuppgifter men som du säger måste det som händer hanteras.

  Själv är jag inte alls förvånad över att så många reagerade och att spekulationerna startade. Även EBU reagerade. Det såg precis ut som vad alla trodde och sångaren fick en knuff av sin bandkollega och avbryter sig då. Jag tror inte att det handlade om att inte vilja glädjas åt deras seger utan om någon skulle våga dra en lina i direktsänd TV. Nu valde han att göra ett drogtest och det visade sig negativt vilket var väldigt skönt. Tyvärr är förekomsten av alkohol och narkotika mycket stor i musikvärlden så desto mer glädjande att han inte hade tagit kokain i Green room.

  • Någon gång blir det säkert lugnare, så måste det bli.

   Självklart kan man reagera. För mig är det stor skillnad mellan att reagera och sprida rykten. Man kan reagera och vända sig till rätt instans. Idag krävs det ju även rejäl källgranskning då alltför många sprider otydliga bilder och låter osäkerheter sprida sig. Det tycker jag är illa. Det visar ju även mycket om folks fördomar. Det finns ju väldigt många tänkbara skäl till att mannen böjde sig ner. Och det finns väldigt naturliga skäl till att en kollega indikerar man är med i tv. För mig finns det all anledning att ta reda på fakta först och sedan sprida sina funderingar.

 3. Smurfarna är mysiga … men en konstig dröm i alla fall 🙂
  Nu såg jag inte vem som vann och har inte följt vad som sagts, men överlag så har en del väldigt lätt för vissa att dra förhastade slutsatser och kasta ur sig en massa osanningar, ja rena lögner. Skrämmande och tråkigt!

  • Mycket märklig dröm.

   Det är en tråkigt utveckling med förvirrande bilder, förhastade slutsatser som många gånger bygger på fördomar. I mina områden räcker det med att en person man annan hudfärg än blek, går omkring i trakten för att någon ska börja misstänka inbrott. Det är så trist. Självklart ska man vara uppmärksam, men man kan inte misstänka och anklaga alla som man är rädd för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.