Soligt

Sitter fortfarande med morgonkaffet och njuter av en solig förmiddag. Det blev en sen kväll framför tv:n med en så otroligt spännande final i Eurovision Song Contest. Kul kväll med många olika bidrag och en omröstning där allt kunde hända. Det är förstås svårt att tävla i musik men väldigt kul, tycker jag. Min smak är inte som de som röstat och även det är ju en del av charmen. Att mina favoriter inte går vidare beror antagligen på att sådana om jag är dåliga på att rösta. Jag är i alla fall övertygad om att vi kommer att få höra flera av låtarna på radio i sommar och nynna med. Jag kommer att lyssna på Norges bidrag som jag gillade bäst.

Förutom att lyssna på musiken, gillar jag att kolla kläder (eller brist på kläder) och hela scenografin. Tekniken går ju framåt och vissa länder lyckas verkligen skapa något intressant. Personligen har jag svårt för alltförmycket blinkande ljus, som ger mig huvudvärk, så jag undvek bl.a. att titta för mycket på Sveriges bidrag. Jag tror att Tusse kommit fram bättre med annan scenografi men det är ju en amatörmässig gissning från min sida. Personligen gillar jag inte heller naket eller porriga klädstilar men jag anar att det kan ge en och annan röst. Att alla stilar och smaker är välkomna och får samsas på samma scen och i samma tävling – det gillar jag allra bäst!

Att-göra-listan för dagen är riktigt urtrist: tvätta bil, fixa med cykeln, rensa förråd, gå med grejer till grovsoprummet, jobba mm. Jag vill hellre sitta på balkongen och läsa en bok. Återstår att se om det går att kombinera på något sätt.

Annons

16 tankar på “Soligt

 1. Visst är det svårt att tävla i musik när bidragen är så pass olika. Även om jag inte uppskattade alla så måste jag säga att det var ett ovanligt intressant och spännande startfält i går. Det syntes verkligen på röstningen också. Garanterat många låter som vi kommer att få höra i sommar.
  Sedan tycker jag det är beklagligt om vinnare snortade i green room. Nu var det dock hans musikaliska insats som skulle stå i fokus och jag har ingen aning om det stämmer men droger är tyvärr vanligt i artistvärlden och bilden känns inte rolig.

  Halvnaket har jag aldrig förstått men eftersom det återkommer varje år så verkar det vara ett vinnande koncept.

  Hoppas du hinner med en stund på balkongen.

  • Läste nu att han ska göra ett frivilligt drogtest. Lika illa som det är att visa droganvändning i direktsändning lika illa är det att bli oskyldigt anklagad.

   • Jag vill inte bidra till att sprida skvaller och spekulationer så jag överlåter åt andra att göra bedömning, dvs det är det är en fråga för ESC.

  • Hann inte mer än publicera inlägget innan det började att regna. Så jag håller mig inomhus.

   Jag reagerade på att det var alldeles för mycket glas och flaskor som tyder på alkohol i green room och att ingen reagerar på det. Jag är helt emot droger men jag är även emot att anklaga människor utan att veta vad som hänt. Om jag får välja bör tävlingar i tv vara fria från både alkohol och droger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.