Ledsen över gamla saker

Inför en kommande ombyggnad av våra vindsförråd, skulle jag idag märka upp mina förråd. Inom kort ska jag även tömma dem. Jag fick dock en liten chock när jag insåg att två av mina småförråd inte längre är mina. Av någon anledning har de tömts och åtminstone ett förråd är upptaget av en annan hyresgäst. Det är alltså inget inbrott utan någon som inte förstått att förråden är mina. Det har troligen varit så länge, då det är väldigt länge sedan jag kolla i dessa förråd. Eftersom jag har flera förråd, är det de andra delarna som jag använder mest.

I förråden har jag haft en del gamla kläder, leksaker, böcker mm. Det är inga stora ekonomiska värden men det betyder mycket för mig. Vissa saker hade jag velat ha kvar, annat gör inte så mycket. Men det är väldigt ledsamt att allt är bort, så många varma minnen.

Har pratat med fastighetsägaren, det går inte att spåra vad som hänt eller när det hänt. Bara att inse att sakerna är borta och att jag aldrig kommer att få tillbaka dem. Det spelar alltså inte så stor roll att klaga, kräva ansvar etc, sakerna går inte att få tillbaka.

Så, idag tänker jag vara ledsen. Imorgon tar jag mig vidare. Jag ska skynda mig att tömma de andra förråden. Oklart om jag vågar ställa ut något i förråden igen, känns ju inte särskilt tryggt efter det som hänt. Vill inte gärna att fastighetsägaren tömmer mina förråd igen.

Annons

9 tankar på “Ledsen över gamla saker

 1. Det låter väldigt märkligt att de inte har koll på vem som har vilka förråd! Dessutom var det väl låst?
  Förvisso inte mycket att göra åt, men självklart är du ledsen! Det är du i din fulla rätt att vara. Hur länge har du bott där?

  • Det var låst med hänglås, mitt man stod på ”dörren”. Det är ett gammalt hus, mest hönsnät mellan förråden och skrangliga trädörrar men det är en tung branddörr in till förrådet. Jag bor på samma våning som vinden och när jag är hemma så har jag koll.
   Jag har bott här i 18 år så jag är verkligen inte på vindsförrådet varje år. Jag bara haft koll så att allt är helt dvs inga inbrott. Kunde väl aldrig ana att de bara gav bort förrådet till någon annan. Så ledsamt.
   Jo, de skämdes över att de inte haft bättre koll.

 2. Det låter mycket konstigt att de inte har kontroll på vem som har förråden. När jag arbetade som fastighetsförvaltare framgick alltid vilket eller vilka förråd som hörde till respektive lägenhet. Förmodar att dina förråd var låsta och att någon helt enkelt klippt upp och tömt dem utan att kontrollera vem sakerna eller förrådet tillhörde. Även om det ekonomiska värdet inte var så stort så kan affektionsvärdet vara desto högre. Förstår att du är ledsen.

  • Det är både märkligt och trist. Hade ju varit så enkelt att knacka på dörren och fråga. Vi är sex personer som bor trappuppgången och har tillgång till förråden så det är ingen gigantisk uppgift. Men… förra fastighetsskötaren gjorde inte mycket, inte ens sitt jobb, så jag anar att det är hans ”kreativitet” som ligger bakom att ingen utredning gjordes. Alla jag pratat med idag har varit mycket hjälpsamma och förstående. Men som sagt, det lär inte gå att få tillbaka sakerna.

 3. Pingback: Mulen måndag | På Gång

 4. Verkligen ledsamt att bli av med gamla minnen! Andra har redan uttryckt det jag känner … men det blir ju inte bättre för dig …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.