Helgen fortsätter

Morgonkaffet smakar lika gott idag. Älskar att mjukstarta dagen. Lördagen blev en dag för återhämtning. Jag skrev, läste och tog en ljuvlig promenad till bibblan för att lämna några böcker. Istället för att gå raka vägen så letade jag mig fram genom bostadsområden med blommande fruktträd, via en slottsträdgård och sedan längs vattnet innan jag vek upp mot biblioteket. Det var väl inte direkt soligt men dimman hade lättat och regnet avtagit. Skönt, var det.

Även kvällen blev lugn. Jag läste, somnade på soffan men vaknade i alla fall till dess att ”Muren” började på svt. Kollade även en kort stund på ”Let´s dance”. Jag har inte följt danstävlingen men ville se vem som vinner, det känns lite som allmänbildning. Resten av kvällen lyssnade jag på musik och jag insåg att det gör jag väldigt sällan.

Under de senaste dagarnas promenader har jag sett många fåglar. Tyvärr har jag insett att jag är urdålig på fåglar. De är alldeles för få jag vet namnet på. Det dyker alltid upp namn i huvudet men jag vet inte om det stämmer. Jag är inte jätteintresserad men vore kul att ått åtminstone komma ihåg det jag någon gång lärt mig.

Idag fortsätter helgen och hela dagen ligger framför mig.

6 tankar på “Helgen fortsätter

 1. Jag kan inte heller fåglar, vilket är jättetråkigt. Men jag lär mig inte heller. Det är lite konstigt.
  Vi brukar se Muren, sen det sista på Let’s dance. Igår såg vi längre än vanligt så vi fick se vinnaren. Helt rätt tyckte vi.

  • Jag behöver nog leta fram en fågelbok för att åtminstone lära mig de vanligaste fåglarna.
   Jag hade ”tvåan” som favorit i Let´s dance men jag bryr mig inte jättemycket.

 2. Tyvärr är jag också urusel på fåglar och ändå bor vi under ett fågelsträck. Borde helt klart lära mig fler. Vi har valt att se Let’s dance på lördagar och sedan ser vi Muren på söndagar. Blir en trevlig avslutning på helgen. Din lördag lät verkligen behaglig.

  • Man behöver ju inte kunna namnet för att njuta av fågeln men det vore ändå kul att kunna säga något mer att man sett en fågel.
   Klokt att dela upp veckans tv-tittande. Söndagar har varit tillägnade Babel för min del men det är ju slut så kväll blir det bok eller radio.

  • Tydligen vanligt att vi inte är så bra på fåglar. Tänker nu att man var ganska liten när man lärde sig fågelnamn, sedan tog det slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.