Samtal om konst

Lördagsförmiddagen var solig och kändes som att våren snart är tillbaka igen. Efter gårdagens teknikproblem behövde jag dock fixa ett antal ärende, köpa sladdar mm. Det var tyvärr inte enbart dator och telefon som krånglade igår utan även min eltandborste som dog. Idag var dagen att fixa allt.

Besökte även optikerna för att prova några bågar. Jag behöver både nya glasögon och solglasögon men den här gången ska jag inte boka tid för synundersökning förrän jag vet att det finns bågar som jag trivs med. Tyvärr hittade jag inga bågar som jag gillade så jag får leta vidare.

For vidare och besökt en utsiktsplats där jag gillar att sitta och läsa eller filosofera. Men när jag kom dit tilltog regnet och det kändes kallt. På samma ställe har kommunen konstutställningar, som tydligen öppnat igen under kontrollerade former. Bara guiden var där och jag gick in. Det fanns två utställningar. Dels en utställning på temat ”Förändring” som avgångselever vid gymnasieskolan jobbat med. Den var så fin. Otroliga verk som berörde mig mycket. Hade aldrig kunnat ana att det var gymnasieelever som skapat dem. Därtill fanns en utställning av en etablerad konstnär med abstrakt konst. Nja, inte lika bra men jag hade ett väldigt givande samtal med guiden. Blev kvar alldeles för länge men det var så intressant. Vi var två människor på långt avstånd i en jättestor konsthall. I en annan tid hade jag inte tyckt om detta men idag var det väldigt trevligt. Samtalet var bättre än konsten.

Besöket i konsthallen väckte min skaparlust så när jag på eftermiddagen satt med kaffekoppen och lyssnade på en ljudbok, tog jag fram en block och några pennor och började klottra. Inte så vackert men väldigt rogivande. Perfekt avkoppling.

6 tankar på “Samtal om konst

 1. Vilken bra dag det blev!
  Jag vill också gärna hitta bågar innan jag kollar synen. Det är ju så viktigt att man trivs med dem.

  • Jag är nöjd med min lördag.
   Tyvärr trivs jag inte alls med min nuvarande vardagsglasögon. Men numera använder jag ju nästan bara terminalglasögon och de gillar jag. Men jag behöver byta snart.

   • Har nog haft dessa i 1,5 år så jag har försökt dra ut på bytet. Har inte haft solglasögon på flera år så det måste jag fixa. Då tänkte jag passa på att fixa att på en gång.

 2. Vilken härlig dag det blev!
  Jag valde bågar innan jag bokade synundersökning och det kändes rätt.
  Så trevligt med med konstutställningar. Även om man inte tycker om allt som visas så brukar det bli givande och intressanta samtal. Väcker det sedan ens egen skaparlust kan man inte begära mycket mer.

  • Enkel dag men bra ändå.
   Förra gången blev det inte bra när jag valde bågar så jag har lärt mig läxan.
   Så länge sedan jag såg på konst så det var härligt. Tyvärr fick får fina konsthall stänga för några år sedan. Det kommunen erbjuder är inte mycket men nu tar jag tacksamt emot allt jag kan få för att stilla konstbehovet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.