Prylar och teknik

Min torsdag blev en glad dag eftersom jag fick vara på kontoret. Tyvärr var nästan ingen där så jag hade ingen att prata med men å andra sidan satt jag mest i möten ändå. En fördel med kontoret är att det finns en trevlig lunchrestaurang i huset och att få äta lagad mat gör jag alldeles för sällan. En nackdel med dagen var att jag blev kvar alldeles för länge på kvällen men det är ju mitt eget fel. Bästa fördelen med kontoret är i alla fall bra skrivbord och skärm, jag blir väldigt mer effektiv när jag är där.

På tåget hem roade jag mig med att tjuvlyssna på en kille som diskuterade hur han skulle nå fram till den tjej som blivit gravid. Det var uppenbart att han inte uppskattade kvinnan och förordade abort men skulle självklart ta sitt ansvar. Ja, diskussionen fortsatte och jag tänkte på hur olika vi ser på privata samtal. Själv skulle jag aldrig prata abort på ett tåg, där alla hörde allt. Vi är tydligen olika.

Idag har jag suttit och jobbat på min vanliga plats i vardagsrummet. Det började bra men snart började tekniken att strula. Ingen uppkoppling, jag fick starta om datorn var tionde minut och efter ett tag slutade även telefonen att fungera. Är man inte stressad innan så blir man. Det blev alltså en lätt galen dag så jag får nog fortsätta i helgen för att jobba klart.

Efter jobbet for jag till bibblan för att låna böcker. Jag behövde få glutta i några bokhyllor och på bibblan var jag ensam så jag kunde stå där en stund och välja. Passade även på att hämta ut ett paket med beställda varor: ryggsäck, ljuslykta och pump till liggunderlaget. Ännu fler prylar till mina vandringar! Det bästa med dem är att det inte är lika känsliga som tekniken som strulat under dagen. Jag uppskattar robusta och stabila grejer som man kan lita på. Det gör livet enklare.

13 tankar på “Prylar och teknik

 1. Det är besvärligt när saker och ting inte fungerar som de ska. Just nätverk ska bara rulla på i all oändlighet.
  Hoppas du får en fin helg.

 2. Själv blir jag mycket förvånad över hur privata ämnen diskuteras så att alla kan höra. Dessutom så kan jag känna att jag blir passiv deltagare mot min vilja.
  Vilken otur att tekniken inte fungerade som den skulle för visst ger det ett stresspåslag. Desto trevligare att hämta ut saker till kommande vandringar. Har du börjat planera sommarens vandringar än?

  • Vissa saker går ju inte att undvika att höra, när de talar med stark röst.
   Jag vet inte hur jag ska kunna resa i sommar men har börjat ta fram alternativ till olika vandringar. Hoppas att det blir möjligt.

 3. Visst lyssnar man när man utsätts för sådana samtal. Visst är det konstigt att diskutera sådana saker offentligt.
  Jag längtar så tills vårt bibliotek öppnar. Men skärpta rekommendationer i länet nu, så det lär inte hända.

  • För vore det jättekonstigt att prata om något liknande offentligt.
   Jag förstår din längtan. Här hos mig är det viss begränsning på öppettider samt räkning på hur många som får vara i lokalen samtidigt. Det går bra att gå in och hämta böcker.

 4. Svårt att låta bli att lyssna när vissa personer helt ohämmat pratar vitt och brett. Konstigt tycker jag, som helst sitter i enrum när jag pratar i telefon 🙂
  Trist med krånglande teknik, men bra att du beställt saker du kan lita på under kommande utflykter!

  • Ibland kan det ju vara kul att lyssna men vissa saker vill man egentligen inte höra.
   Jag är så nöjd med mina fina vandringssaker. Det blir bra i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.