Hetta

Hetta av Ian McEwan är en satirisk roman om en nobelpristagare som har sina glansdagar bakom sig. Han är överviktig, ganska otrevlig och med osunda värdering, vad jag kallar skitstövel. Han tar sig an klimatförändringar och världens energiproblem och vill utveckla både en vind- och solkraft.

Det är svårt att läsa när man inte har något karaktär att gilla, tycker jag, eller åtminstone något del att gillar. Jag fortsatte att läsa eftersom det förstås är kul att läsa om forskare inom mitt eget område men jag lovar att jag aldrig skulle anlita eller samarbeta med denna typ, oavsett nobelprisstatus.

McEwan skriver bra och några av hans böcker har jag verkligen älskar. Men inte detta. Jag har svårt för burlesk satir och jag tycker att McEwan är bättre i andra genre. I detta fall blev det alldeles för långa utläggningar under bältet som inte gav balans till berättelsen. Således kommer jag läsa mer av McEwan men denna bok får ingen rekommendation från mig.

Annons

2 tankar på “Hetta

  1. Kan tänka mig att det var intressant ur aspekten att det är ditt område men generellt sätt blir det enklare om man gillar någon av karaktärerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.