Törnskogen

Törnskogen är två naturreservat i Sollentuna respektive Upplands Väsby. Det är inte särskilt stort med det är riktigt vildmarkskänsla i området. Jag har varit där några gånger men tycker att det är väldigt svårt att hitta, har gått vilse varje gång. Kommunen har beslutat att göra området mer tillgängligt och de arbetar med att skylta upp vandringar, ta fram kartor mm.

I dag valde jag att vandra en led som jag läst är markerad. Det går runt området och gör att man får uppleva många av de olika naturtyper som finns där. Det visar sig vara mycket berg och barrskog. Det var relativt brant i området då det var ingen enkel söndagspromenad. Det finns inga genvägar så det är bara att traska på. Och visst är det fint att komma upp på höjder och se ut över landskapet. Som pollenallergiker är barrskog skönt.

Det här är egentligen ingen favoritmiljö för mig men det är ju helt underbart att få vara ute och vandra i vårsolen. Slingan var mer utmanande än jag trodde och jag har överraskat varje muskel i kroppen. Nu hoppas jag på att kommunen markerar upp fler slingor, gärna några enklare och tar fram kartor och informationsmaterial. Det behövs fortfarande. Jag mötte många som inte visste var de var.

Första rejäla vandring för säsongen är ofta tung. Man glömmer att man tappar vandrarmuskler under vintern. Men det är bara att börja träna. Den här rundan kommer att vara en bra träningsrunda inför längre vandring i sommar. Men jag ser inte fram emot att ta branterna med tung packning, oklart om knäna orkar med det. Bra kängor och matsäck känns viktigt. Idag hade jag med mig kaffe och vatten och jag ångrar så att jag inte hade någon macka eller bulle med mig. Den energin hade jag behövt.

6 tankar på “Törnskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.