Nya tider

Det är lätt att skriva om utmaningarna med att sitta hemma och jobba. Och ibland måste man få skriva av sig. Det handlar inte om att klaga utan att ventilera en aning så att man inte håller allt inom sig, tänker jag. Man känner och det får man göra, däremot ska man se upp för att fastna alltför hårt i sina känslor.

Lika viktigt att skriva om det positiva med att jobba hemma. För min del handlar det i princip om att jag kan spara in ett SL-kort varje månad. Inte illa. Igår och idag har jag dessutom återupptäckt ett nytt sätt att nyttja tiden under långa seminarier via Teams. Manikyr! Fungerar utmärkt att lyssna och måla naglarna samtidigt. Faktum är att jag lyssnar och lär mer när jag gör något enkelt med händerna, att inte sitta helt still. Och då är det mer produktivt att måla naglarna än att rita streckgubbar.

Med rosa naglar är det lite lättare att se ljust på tillvaron, även under en pandemi.

Annons

9 tankar på “Nya tider

  1. Att skriva av sig är bra … om man nu känner för det – och att måla naglarna kan vara nog så bra för att hålla koncentrationen på topp – jag hade nog valt något annat, men det beror nog mest på att jag aldrig målar mina naglar 🙂

    • Det tillhör inte vanligheterna att jag målar naglarna, men jag gjorde faktiskt det relativt ofta när jag pluggade det. Det gäller att hitta något som man kan göra samtidigt som man lyssnar utan att tappa koncentration.

  2. Självklart ska man få skriva av sig för det är inte synonymt med att gnälla utan man behöver ventilera sina känslor. Själv skulle jag vara otroligt tacksam om jag kunde arbeta hemifrån istället för att spela rysk roulette med hälsan varje dag.
    En af fördelarna med att inte jobba hemifrån är väl att tillvaron känns någotsånär normal under dagtid men fördelarna överväger inte.

    • För min del är det lite annorlunda eftersom jag inte är rädd för att själv bli smittad utan rädd för att smitta andra. Om jag kunde göra nytta genom att vara på en arbetsplats, skulle jag gärna göra det. Nu gör jag mest nytta hemma och då får jag acceptera det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.