Brännhett

Veckan kunde faktiskt ha börjat bättre. Vid förmiddagskaffet var jag lite stressad, försökte på mig på en genväg i bryggproceduren vilket resulterade i att jag råka hälla hett vatten på min högra hand. Sköljde handen under kallt vatten men eftersom jag skulle in i ett möten tog jag med mig en bytta vatten där jag hade handen. Har lärt mig att man ska kyla länge, betydligt längre än man spontant tror. Det är inte så lätt att jobba med handen i en bytta med vatten. Och det var inte jätteskönt. Dock vill jag tro att min behandling lindrade skadeomfattningen. Handen kommer att bli bra även om det värker en aning.

Under seneftermiddagen behöver jag till en butik för att köpa frimärken. Tack och lov för märkligt mode, tänker jag. Jag har haft en stickad klänning idag och drog bara på mig ett par tjocka tights så var jag klädd för promenad. Inte jättesnyggt tycker jag men säkerligen ingen som tänker på det. Och det var fantastiskt skönt, så mycket skönare än tunna strumpbyxor.

Måndagskväll är ju tv-kväll och det innebar ”Husdrömmar”. Jag blev inte så inspirerad denna gång, nästan mer avskräckt. Tänker allt mer att husbygge är lagarbete, i alla fall om man vill bli klar i tid. Saknade att få fortsätta tv-kvällen med ”Atlantic crossing”. Det var prinsessan Märtas födelsedag igår, 120 år sedan hon föddes. Läste om prinsessan Astrid som delade ut stöd från Kronprinsessan Märtas minnesfond. Skulle så gärna vilja att prinsessan eller Kung Harald berättade om sin upplevelse av sin mamma.

Bara några dagar kvar till påsk. Det ser jag fram emot.

8 tankar på “Brännhett

 1. Vilken otur med din hand. Det gör så ont att bränna sig och det är verkligen viktigt att kyla länge även om det inte är så behagligt. Tack och lov behöver inte vattnet vara iskallt för då blir det nästan outhärdligt.

  Tanken med materialvalet var god tycker jag men det tog sin lilla tid får man säga. Sedan är det säkert en härlig känsla att ha byggt sitt eget hus från grunden. Själv blir jag dock helt matt av tanken på ett sådant projekt. Kanske om jag hade varit yngre men nej, jag tror inte det.

  • Handen blir nog bra, tids nog.

   Har faktiskt aldrig drömt om att bygga hus från grunden men det kan vara intressant ändå att se andra. Jag föredrar färdiga hus.

 2. Ajaj … att bränna sig är aldrig kul! Hoppas det känns lite bättre idag!
  Intressant att bygga ett runt hus … och med halm och lera – det jag gillade mest var ljusinsläppet i taket 🙂
  Saknar också Atlantic crossing!

  • Ja, ljusinsläppet var fantastiskt. Otroligt att se. Det blir bra. Hela huset blir bra när det väl blir klart (även om jag skulle ha valt ett annat kök).

 3. Aj, hoppas handen känns bättre idag.
  Jag tyckte det var ett häftigt bygge. Att det får ta tid tycker jag är självklart när det är ett så stort projekt. Hoppas man får se det färdiga resultatet.

  • Häftigt absolut men ändå inget som attraherar mig. Jag tänker att man i alla projekt behöver prioritera mellan vad som är viktigt: tid, kvalitet pengar. Ofta är kvalitet och tid mer styrande för mig men när det gäller husbyggen skulle jag satsa på tiden, att få den kort eftersom man risker så mycket av materialet när det är regn, snö mm. Vill ju inte få in fukt. Några mannar till och att man får det snabbare gjort kan vara värt mycket i slutändan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.