Om våren

Om våren av Karl Ove Knausgård är en roman som är som ett långt brev från en far till ett litet barn. Genom texten, som den lilla flickan någon gång kan komma att läsa, får hon en tydlig inblick i familjens liv. Allt är beskrivet detaljrikt och med en värme, även de mest svåra händelser som behöver hanteras.

Jag har inte läst något av Knausgård tidigare, visste inte vad jag skulle förvänta mig men eftersom berättelsen nu går som radioföljetong på P1, så passade jag på att ta chansen till lyssning. Först var jag tveksam, det var med beskrivning än en berättelse som förde sig framåt, men efter ett tag var jag helt inne i vardagslivet. Det är väldigt bra skrivet och det fängslar.

Boken ”Om våren” är tydligen den tredje delen i en svit så förr eller senare behöver jag ta mig an övriga delar. Om jag förstått det rätt innehåller de inbundna böckerna i årstidsserien, illustrationer av kända konstnärer och de väcker min nyfikenhet. De vill jag gärna se.

3 tankar på “Om våren

  1. Jag är nyfiken på hans böcker och har inte läst något av honom tidigare men jag kommer att läsa dem i rätt ordning. Vad jag har förstått så har hans böcker fått stor uppmärksamhet.

  2. Pingback: Om hösten | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.