Dagarna, dagarna, dagarna

Dagarna, dagarna, dagarna av Tone Schunnesson är en snabb roman om en kvinna som kan trassla till det för sig. Hon har varit känd, oklar talang, men kan åtminstone slösa bort pengar. Hon närmar sig 39 år men beter sig ganska ansvarslöst. När sambon vill lämna henne blir det problem, särskilt när han kräver 100 000 kr för att hon ska få bo kvar i lägenheten. Hon får en vecka på sig att få fram pengarna och den veckan får vi följa.

Det här är ingen lätt läsning för mig som är pryd. Det är massor av kropp, sex, kroppsvätskor, osunda relationer, lögner, lögner och än fler lögner. Ändå vill jag veta hur det ska gå och läser vidare. Det är ett lätt stressat tempo mest hela tiden så det är knappast en bok för avkoppling.

Anledningen till att jag läste klart är att jag hört Schunnesson berätta om sin bok, en Bokmåndag i oktober förra året. På så sätt var jag lite förvarnad men berättelsen var mer vulgär än vad jag tycker är smakligt. Och det är ju helt och hållet en smaksak, det inser jag men det påverkar förstås min läsupplevelse.

4 tankar på “Dagarna, dagarna, dagarna

  1. Jag uppskattar inte den sortens böcker heller. Vet inte om jag är pryd men detaljerna tillför liksom inget. Jag kan känna samma sak när det gäller en deckare eller thriller. En duktig författare behöver inte frossa i blodiga detaljer utan spänningen finns där ändå. Men som vanligt är allt en smaksak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.