Bokcirkel

Ikväll har jag varit på bokcirkelträff. Vi träffades via Teams och det gick alldeles utmärkt även om vi förstås saknar varandra och helst vill träffas fysiskt. Tyvärr var inte hela gamla gänget med, alla trivs inte med digitala träffar. Vi som var där hade längtat länge och det flesta var vana vid Teams.

Det blev riktigt bra diskussioner. Vi var disciplinerade och undvek att prata i mun på varandra. På så sätt fungerade det minst lika bra som en fysisk träff. Tyvärr var det ingen som riktigt gillat boken vi läst, förutom vår bibliotekarie. Vi diskuterade ”Den sista migrationen” och jag försökte vara konstruktiv. Men jag håller med om all kritik som framfördes, boken höll inte riktigt ihop.

Kvällen gav i alla fall massor av energi, det var så kul att få prata litteratur.

6 tankar på “Bokcirkel

    • Fungerar utmärkt. Och man slipper resande. I princip skulle vi ju kunna ha en spridning över hela landet, eller varför inte en internationell bokcirkel!

  1. Så bra att det fungerade. Även om man inte tycker om boken så är det ändå givande att diskutera kring den tycker jag. Sedan får jag väl erkänna att det kan vara lite roligare om det är en bok som engagerar och som man tycker om. Hur som helst så är det alltid trevligt med ”bokprat”.

    • Absolut, böcker vi gillar ger en annan energi att prata om. Allra livligast blir det när vi tycker olika. Men när få eller ingen gillar, eller känner engagemang, tenderar samtalen att bli korta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.