Den sista migrationen

Den sista migrationen av Charlotte McConaghy är en roman i en framtid där djuren dör ut. Det kan ses som en klimatdystopi men det här inte hel sanningen. Här finns en jakt, ett äventyr på haven för att hitta de sista silvertärnorna och här finns en person med ett mörkt förflutet. Det kan ses som en berättelse om vad man är beredd att göra för det man tror på och för dem man älskar.

Det är en välkomponerade berättelse, obestämd tid, med många tillbakablickar. Berättelsen är från en ensam kvinnas perspektiv och det är hennes vi får följa, både på resan och tillbaka blickar i hennes liv. Tillbakablickarna är många och jag tycker att de fungerar.

Det jag saknar är något att gilla. Jag har lite svårt för dystopier men det underlättar när hittar karaktärer som jag känner sympati för. Den här kvinnan har ett driv men här finns mycket i hennes egenskaper som jag har svårt för. Det gör att jag upplever det här som en välskriven och bra bok, säkerligen uppskattad av många, men för mig är den inget extra, inget som når hjärtat eller som en läsning som jag håller kvar vid. Åtminstone inte där jag är i livet idag.   

5 tankar på “Den sista migrationen

  1. Dystopier är inget för mig tänkte jag säga men så fick jag tänka om. Både ”1984” och ”Kallocain” var läsvärda. Så även ”Hungerspelen”.

    • Så är det – ingen regel utan undantag. Det är kul att bli positivt överraskad och det kan man ju inte veta innan man läser. Det är en anledning till att jag läser olika genrer, trots att jag inte är så förtjust i alla.

  2. Pingback: Bokcirkel | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.