Julosten

I julas köpte jag en stor cheddarost. Jag skulle ha med mig lite julmat till föräldrarna och hos dem är oståtgången stor. Av någon anledning glömdes osten kvar här hemma vilket lett till att jag sedan mellan dagarna har jag ätit av osten.

Det är som om den aldrig tar slut. Jag äter inte så mycket bröd men nu har jag ätit mer, med samma ost som pålägg. Den passar inte heller särskilt bra till annat, inte som ”rivost” i mat. Jag är så trött på den. Kommer troligen aldrig mer köpa cheddarost.

Men visst verkar det som att vissa delar av julen kan vara ända till påska.

6 tankar på “Julosten

  1. Det var mig en seg ost! Är du trött på den är inte mitt förslag nåt att ha, men jag har upptäckt att om man skär upp små kuber av ost är det ett väldigt gott alternativ till snacks…

  2. Ost med högre fetthalt än 25% fungerar bra att frysa in. Håller ungefär tre till fyra månader. Själv hade jag kastat den. Även om vi är måna om att ta tillvara på överbliven mat till matlådor och annat så finns det en gräns för min tapperhet. Håller med eval8 om att ost kan vara gott som snacks och just cheddar fungerar perfekt till det.

      • Det är ju det här ordet ”gilla” som är ett brett begrepp. Jag tycket inte att det är ok att kasta mat för att man tröttnat. Så länge det är fräscht får jag lov att äta upp det jag köpt. Annars skulle ju matsvinnet vara enormt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.