Söndagsvägen

Söndagsvägen av Peter Englund beskrivs som berättelsen om ett mord. Det är en gedigen skildring av händelsen från upptäckten av en död kvinna, polisens arbete till att få en gärningsman dömd, och lite mer, och allt berättas från författarens perspektiv. Det innebär att vi även få ta del av hur efterforskningen gått till, vilket ger en extra dimension. Mordet skedde 1965 och tiden beskrivs på ett mycket intressant sätt.

Det är intressant, fullt med fakta, välskrivet men ändå lite svårt att läsa. Inte för att det är dåligt – det är svårt eftersom jag är ovan att läsa denna typ av bok. Vi har lärt oss att läsa deckare och kriminalromaner som går i rasande fart eller ser dokumentärer på tv som är dramatiskt uppbyggda. I den här boken tar utredningar tid, precis som på riktigt och det dröjer innan man har allt klart för sig. På så sätt utmanar den mig som läsare.

Vill varmt rekommendera vad Englund själv skriver om boken och generöst delar med sig av mer information.

7 tankar på “Söndagsvägen

  1. Jag bor i närheten av Söndagsvägen och även om jag varken bodde här eller ens levde när boken utspelar sig så borde jag läsa den för lite intressant lokalhistoria. Den står i sambons bokhylla så det blir kanske av någon gång.

  2. Jag kan tänka mig att den skulle utmana mig med men det kan vara nyttigt ibland. Jag har bara läst ”Poltava” men ärligt talat minns jag inte mycket av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.