Försäkringar

Förra veckan tog jag tag i mina försäkringar, ringde försäkringsbolaget och ställde ett antal frågor. Det tog tid att sitta i telefonkö men till slut kom jag fram och fick hjälp. Mitt första ärende gällde bilen och där fanns inget att göra, inget som fick ner mina kostnader. Skulle även lägga till några kompletterande uppgifter till min hemförsäkring. Kvinnan i luren var jättesnabb med att meddela att då skulle hon sänka min självrisk, vilket hon betonade noga. Vad hon ”glömde” att berätta är att hon även skickade en räkning med höjd avgift.

Jag har inget emot att betala för de tjänster som jag köper och nyttjar. Självklart vill jag göra rätt för mig. Men jag tycker inte att det är en bra relation att undanhålla information. Det känns inte schysst. Var jag inte värd att få all information? Självklart kunde jag frågat men tyckte inte att jag skulle behöva göra det när kvinnan var så noga med annan information.

Vad händer nu då? Jo, jag har betalat för i år men är redan inne på att byta försäkringsbolag nästa år. Jag vill bli respekterad, få bra och tydlig information – inte får 40% ökade kostnader utan att få något mer värde.

2 tankar på “Försäkringar

  1. Det borde vara en självklarhet att man får all adekvat information. Sänkt självrisk och högre avgift hör ihop så naturligtvis borde hon informerat även om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.