Tritonus

Tritonus – en skärgårdsberättelse av Kjell Westö är en roman som utspelar sig i nutid i den finska skärgården. Det är en stjärndirigent som bygger ett imponerande hus i skärgården, och det är där han tänker sig att koppla av. Men karriären, inte heller självbilden, är inte längre så skimrande som den varit och tillvaron blir aningen kärvare. Grannen, en hobbymusiker, är först irriterande men med tiden växer en vänskap fram. Dirigenten får även allt större inblick i det lilla samhället och livet i skärgården.

Det är en berättelse som tar upp många av livet viktiga frågor, vrider och vänder på dem och låter insikter göra ont. Jag är inte så förtjust i karaktärerna, skulle inte ha dem som vänner, men tycker ändå om berättelsen som väl mycket välskriven och bra komponerad.

Jag uppskattar Kjell Westö och hans sätt att skriva och har gjorde det sedan jag upptäckte hans böcker i början av 2000-talet då jag var väldigt mycket i Helsingfors. Hans böcker blir bara bättre och bättre, tycker jag, så jag hoppas att vi inte behöver vänta länge på nästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.