Fina barnböcker

Har börjat studera utbudet i den stundande bokrean och ser mycket som jag vill ha. Jag ser även ett stort utbud av väldigt fina barnböcker, sådana som jag skulle vilja ge min lilla skyddsling. Min lille klimp har redan fått en grundsats böcker i doppresent och böcker både till födelsedag och jul. Jag vill ju att han ska upptäcka böckernas fantastiska värld och bli en läsare. Och i bokreakatalogerna finns massor som jag vill att den lille ska upptäcka.

Men det jag själv upptäcker är att jag är på väg att blir världens mest trista gammelfaster…

8 tankar på “Fina barnböcker

  1. Som bokälskare tycker jag att böcker är perfekta gåvor. Tyvärr är det en genomgående tendens att dagens barn och ungdomar läser färre böcker vilket självklart påverkar läsförståelsen i negativ riktning. Det är helt enkelt annat som lockar. Då är det bra med en gammelfaster som kan öppna dörren till böckernas värld!

  2. Du blir världens tristaste om du ger en sked eller något sådant hela tiden! Hade kompisar som dukade till efterrätt med namnade skedar. Han sa: ”fan, när man var barn och fick det platta paketet och visste att det var en j-la sked! Nu tycker jag det är kul att ha dem.”

    • Japp, jag minns skedarna. Nej, några skedar ger jag inte bort. Jag vet ju allt för väl att livet kan vara kort så jag vill ge sådant som kan användas i närtid.

  3. Böcker jag fick som barn hänger med fortfarande o jag läser för mitt barnbarn varje kväll. Men vi har också lite nyare böcker. Älskar Jan Löfgren o Elsa Beskow (om mormorn själv får välja 😂)

    • Jan Löfgren är ju fantastisk. En sådan bok har jag redan gett bort. Det är svårt att köpa det nyare, som man inte läst, man vet ju inte så mycket om dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.