Ledig dag

Sitter som lördagsvanligt med morgonkaffet och ser fram emot en ledig dag. Det är mulen och grått så det känns som att jag kan få vara inne och mysa hela dagen. Läsa, skriva och ha det gott.

Fnissar lite åt något som liknar träningsvärk i kroppen. Allt stillasittande här hemma gör att vardagsmotionen i stort sett är borta. Igår var jag kontoret, ute och grillade och bar två tunga ryggsäckar och det kan anas idag att något är annorlunda. Skrämmande att det är så. Jag längtar till att få börja simma igen. Det är något min kropp behöver. Promenader räcker inte för mig.

Ser även fram emot den kommande bokrean. Jag har fått ett presentkort vid en bokhandel som jag ska se till att nyttja då. Jag kollar katalogen men jag vill hellre besöka en bokhandel eftersom jag vill se kvaliteten på böckerna, papperskvaliteten. Jag vill inte ha de böcker som trycks upp på sämre papper inför rean eftersom det här är böcker som jag vill behålla. Får klura ut hur jag ska lösa det i år.

Härligt att ha något att se fram emot!

15 tankar på “Ledig dag

 1. Ja, bokrean börjar i veckan väl? Blir inte som vi brukar, Yngsta och jag brukar ses på vår Ica, de öppnar tidigare för rean, sen brukar det bjudas på frukost. Tror inte det var så förra året heller. Synd, det brukar vara mysigt. Men böcker ska man väl hitta någon som passar. Bra eftersom bibblan håller fortsatt stängt.

  • Jag har faktiskt ingen bokrea-tradition utan går när det passar. I år hoppas jag på utökade öppettider, så att man kan gå dit en sen kväll eller liknande.

 2. Simning är verkligen bra allroundmotion för hela kroppen. Vår simhall är stängd fram till och med den 7/3. Jag tror dock inte att den kommer att öppna då.
  Någon bokrea blir det inte för min del utan jag nöjer mig med ett besök på biblioteket. Nu när jag är ledig en vecka så är det hög prioritet på ett besök där.

  • Här hos mig är simhallen öppen men jag har valt att inte gå dit. Jag vet faktiskt inte om det är några där eller ej.
   Hoppas kunna besök bibblan snart men jag vet faktiskt inte när det kan bli av. Hoppas ändå på en bra lösning även för bokrean, att de kan glesa ut antal besökare på något sätt.

   • Hos oss är den bara öppen för simundervisning och antalet elever är starkt begränsat. I och med att simkunnighet är ett krav för ett godkänt betyg så är det viktigt att det är öppet för dem.
    Med tanke på att antalet kunder är begränsade i butiker så måste det gälla även under bokrean.

   • Självklart gäller alla regler för antal besökare i butiker även under bokrean. Det jag tänker är att en bokhandel kan utöka sina öppettider under rean t.ex att erbjuda att handla på kvällar, att man kan förboka, boka tid eller liknande. Det finns ju massor av lösningar för att man ska kunna handla tryggt och säkert.

   • I vår bokhandel kan man beställa och hämta ut sin kasse vid passande tid. Det fungerar bra men vill man känna på papperskvaliteten så hjälper det ju inte…

   • Tyvärr inte. De brukar inte uppdatera när det trycker upp billigare upplagor. Det går tex inte att välja trots att det finns olika varianter.

 3. Mörbybadet har nu öppet igen (m anpassningar förstås) o öppnar kl 8 lördagmornar, hänger man på låset kan man hinna motionssimma i nersläckt badhus m behaglig musik innan de tänder upp vid 9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.