Löwensköldska ringen

Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf är en spöklik historia som ger rysningar. Det är general Löwensköld som önskar bli begrav med sin fina ring. Graven blir plundrad och det var inte så klokt eftersom ringen för med sig en förbannelse.

Löwensköldska ringen är den första boken i en triologi och nu måste jag ju även läsa böckerna om ”Charlotte Löwensköld” och ”Anna Svärd”. Jag vill minnas att böckerna har filmatiserats och gick som tv-serie när jag var liten men jag minns inte mer än att den var bra.

Jag har läst boken som en del av mitt bildningsprojekt ”50 innan 50” och med denna bok är jag äntligen klar.

4 tankar på “Löwensköldska ringen

  1. Visst är det en spännande historia! Jag läste boken för inte så länge sen och ska väl också läsa de två andra … har bara glömt att skaffa dem.

    • Det är ju en hel del av de klassiker som jag läst som har spökliknande inslag, som gränsar till det övernaturliga. Det är spännande tycker jag, så länge det inte blir skräckroman som kanske är mer vanligt idag.

    • Känns bra att det snart är bokrea! Jag hade ju tänkt sluta läsa denna typ av böcker nu när projektet är avslutat men samtidigt är jag inspirerad att läsa vidare. Ska läsa lite mer lättsmält först innan jag tar tag i detta igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.