Förnuft och känsla

Förnuft och känsla av Jane Austen är en roman om två systrars jakt på kärlek. Det är en ordrik berättelse där pengar och rang har betydelse och där många tycks vara engagerade i de unga flickornas möjlighet att bli lyckligt gifta. Boken kom ut 1811 och har uppskattats av många sedan dess.

Jag har läst boken som en del av mitt bildningsprojekt ”50 innan 50” eftersom jag förstås hört mycket om boken samt att jag inte har kunna hålla isär Jane Austen och systrarna Brontë. Efter denna roman, och en halv roman av Emely Brontë så fattar jag skillnad i stil, så det har jag i alla fall lärt mig. Däremot är Austens typ av verk inget som ger mersmak och jag fick kämpa hårt för att orka igenom denna berättelse.

6 tankar på “Förnuft och känsla

    • Absolut, det är ju syftet med hela projektet! Men får erkänna att jag är ganska less nu, så jag ska tänka mig för noggrant innan jag startar ett nytt projekt.

      • Om det blir ett nytt läsprojekt så ska du kanske unna dig en paus före. Bra jobbat i alla fall för jag förmodar att du snart är i mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.