Biblioquiz

Med det lycka webbinariet om kreativitet med Frida Skybäck i minnet, tänkte jag att jag skulle testa fler av de möjligheter som webben ger. Just nu finns ett stort utbud av digitala seminarier, webbinarer, online-träning, teams-träffar, zoom-möten mm av olika slag. Jag fastnade för ett biblioquiz som ett stort bibliotek anordnade. Det skulle vara frågor om böcker, blandat med boktips och det borde ju passa mig.

Men det gjorde det inte. Inför varje fråga var det en långa utläggning om något ämne. Första utläggningen gällde romer, sedan kom en enkel fråga. Nästa fråga vad något så märkligt att jag inte ens minns och tredje frågan handlade om… kalksten. Japp, där gav jag upp. Jag loggade ur och tog fram en bok istället.

Uppenbarligen hade jag helt fel förväntningar. Jag tänkte att det var något lättsamt och att det skönlitterära skulle finnas med som bas. Möjligen blev det mer av det längre fram men den tunga inledningen tyder inte på det. Nu vet jag och vid nästa val ska jag ta reda på mer information innan jag bokar.

4 tankar på “Biblioquiz

    • Jag får vara glada att jag inte reste och hade bokat av en hel kväll. Nu var det ju bara att glida ur. Just nu läser jag ”Allt jag fått lära mig” av Tara Westover.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.