Vintersol

Vintersolen är fantastisk när där bjuder på starka strålar. Och det gjorde den idag. Jag valde att tillbringa delar av dagen ute på kungliga djurgården. Det är så vackert att promenera där. Det är det många som tycker och det var väldigt mycket folk ute. Även på gärdet var det gott om folk där många åkte skidor. Det var som att vi vallfärdade mot solen. Det stora, breda gångvägarna längs vattnet var mest populära. Jag valde några smalare stigar, där det var möjligt och det var skönt. Även om det inte är särskilt trångt på de stora ytorna så är det absolut inte tyst. Oj så folk pratar. Det gnager hål i öronen på mig.

Att det är många ute på Djurgården är kanske inte så ovanligt men med tanke på att det var -8 grader och lite blåst på det, så är det ändå imponerade att så många var ute. Det är ju något vi börjat med under pandemin och det ska bli intressant och se hur det fortsätter. Idag var det fullt på uteserveringar där vi satt och njöt av sol och kyla. Jag valde att inte sitta under tak, där de flesta satt och hittade istället ett skyddat bord i solskenet en bit bort från de andra. Mysigt men ack så snabbt kaffe svalnade i kopparna. De skulle behöva höja temperaturen på kaffet eller ha någon form av isolerade muggar.

Även det lilla jag såg av stan idag var folkfyllt. Inte så mycket i butikerna utan ute på promenadstråk och trottoarer. Jag tror att vi är många som behöver ljuset nu. Och rätt klädda så klarar vi att trotsa kylan.

8 tankar på “Vintersol

  1. Jag som har rört mig ganska mycket på stan och i naturen under pandemin kan bara hålla med, att vara ute och röra på sig är det nya normala. Hoppas verkligen att det håller i sig, skulle vara bra för folkhälsan, ex minska antalet nya diabetiker och minska problemen med övervikt mm, i den bästa världar skulle folk kunna må bättre än före pandemin.

    • Kul att folk hittar nya intressen. Kanske kan man hålla kvar vid en del men när livet återgår till att man kan göra annat så lär tiden inte räcka till både det gamla och det nya, anar jag.

      • Jag tror att man kommer att kunna se en utveckling där man definierar något som före eller efter coronaviruset, det kommer m a o innebära en ganska stor och långtgående påverkan på våra liv. Digitala möten och näthandel kommer att ta jättekliv framåt, tror även att resandet kommer att minska. Det som förvånar mig på jobbet är att jag som tillhör de äldre (snart 60) inte längtar tillbaka till det gamla, medans många yngre vill ha det som det var tidigare, mysko….

  2. Som hundägare är man per automatik ute men det senaste året har det blivit ännu mer. Jag hoppas att det håller i sig för ur ett hälsoperspektiv är det alldeles utmärkt. Att fika utomhus fungerar bättre än vad man tror men visst svalnar varma drycker snabbt.

    • Mitt fika ser helt annorlunda ut – inne eller ute. Jag sitter inte ute och läser i kylan, även om jag normalt sett sitter länge på caféer med en bok eller att skriva. Jag fikar ju gärna ute när jag vandrar och det är nog det fikandet som det blivit mer av under pandemin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.