Ljudböcker

Böcker är ju ett stort intresse och jag tycker mycket om att läsa. En period lyssnade jag mycket på ljudböcker (cd) men för att utveckla mitt eget skrivande behöver jag läsa fysiska pappersböcker. Samtidigt märker jag hur mycket jag uppskattar att lyssna till radioföljetonger och kan sluka utbudet. Därav har en tanke väckts om jag ska ansluta mig till någon ljudbokstjänst.

Jag ser ju en fördel i att låta ögonen vila efter alla timmar vid datorn. Jag ser även en fördel i att lyssna varsomhelst även när jag är ute och går. Oftast vill jag höra naturen och ha koll på trafiken när jag promenerar men jag har några rundor som passar för lyssning.

Flera tjänster har fina erbjudanden för att testa, tex gratis i 14 dagar eller en månad. Det ska jag överväga att testa. Det är i alla fall dagens tanke.

9 tankar på “Ljudböcker

 1. Själv föredrar jag att hålla i en bok så det passar inte mig. Husse däremot har sedan flera år tillbaka Storytel och han är väldigt nöjd. Det finns många tillfällen när han väljer att lyssna på en bok, bland annat när han klipper gräsmattan!

 2. Jag klarar inte heller ljudböcker. Men när vi ska vara hundvakt om en och en halv månad kanske jag lånar någon från bibblan, så kan jag lyssna under hundrundorna.

 3. Har alltid tyckt om att läsa.
  Numera bara ljudböcker p.g.a. fysiska besvär. Det tog lite tid att vänja sig vid någon annans röst men nu fungerar det hur bra som helst. Vissa inläsare däremot undviker jag, för med deras röster blir böckerna ”förstörda”.
  Jag måste absolut gilla in/upp-läsarens sätt att prata.
  Någon gång fick jag en 3-månadersprenumeration på en ljudbokstjänst i present och det var hur smidigt som helst, men nu lånar jag alla böcker via mitt bibliotek. Vilken fantastisk service att kunna läsa alla dessa böcker gratis.

 4. Jag var länge så att jag enbart ville ha fysiska böcker. Men så lyssnade jag på en bok via jobbet (biblioteket) och kände att det var så behagligt att jag provade igen. Nu kan jag inte vara utan det, och försöker lyssna lite varje dag eftersom det är så avslappnande.

 5. Pingback: Att lyssna till böcker | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.