Spam

Det händer ju då och då att jag får e-post som är fejk, spam av olika slag. En del är bara korkade men andra har länkar som man absolut inte ska klicka på. Det mesta hamnar i skräpkorgen, eller fastar redan innan dess men det händer att något slinker igenom. De senaste dagarna har jag fått två olika mejl som är oerhört skickligt gjorda.

Jag tycker att detta är otrevligt. Nu är jag ju observant och noggrann men det är verkligen inte lätt. Är man bara lite stressad, inte van, så är det vansinnigt lätt att göra fel. Galet att det finns så många oärliga människor i världen. Nej, det här tycker jag inte alls om.

9 tankar på “Spam

  1. Jag tycker inte om det heller kan jag säga och just nu får vi som är anställda i kommunen mycket spam. När det gäller vissa är det som du säger uppenbart att det är bluff men många är tyvärr väldigt välgjorda. Jag är försiktigheten personifierad men jag vet att några har klickat på den där olämpliga länken. Sedan några veckor tillbaka informeras på intranätet om vilka mejl och avsändare som man ska undvika och dessutom hur man ska agera om man klickat på en olämplig länk.

    • Bra med information. Vi har mycket info på jobbet och en speciell knapp att trycka på för att rapportera misstänkta mejl. Hos oss testas det dessutom, så får man beröm när man lyckas!

  2. Vi har fått flera mejl från Telia (🙄)som är rena tramset. Det mesta hamnar i skräppost innan jag ens får det. Ibland tittar jag där och oj, vilken massa pengar jag gått miste om…
    Det kan vara lurigt vad som är sant och vad som är falskt, men ingen ger bort en massa pengar, det är jag helt säker på.

    • Nej, allt med pengar och sex är ju uppenbart men en del annat är svårare, särskilt när man uppmanas att trycka på ett länk, från ett företag där man väntar information ifrån.

  3. När jag går igenom skräppostmappen en gång i veckan hittar man mer eller mindre välgjorda spam, allt med ”Bitcoin” i ämnesraden hamnar där plus en massa annan dynga, bland de löjligaste jag sett är ”Kåta gifta kvinnor som är singlar söker…”, fin fem fel, man kan inte vara såväl gift som singel i min värld. Samtidigt måste man inse att lurendrejerier funnits så länge det funnits människor, det fanns säkerligen de som reste land och rike runt och sålde usla stenyxor under stenåldern. Skillnaden idag är att man kan försöka lura människor på andra sidan jordklotet med ett klick i datorn. 99,9% av spamen hamnar tack och lov ändå i skräppkorgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.